Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

Kako da pravilno perete DžEMPERE i produžite im rok trajanja?

Džemper koji nije opran na adekvatnoj temperaturi može da izgubi prvobitan oblik i mekoću.

1638283906_shutterstock_1905750805.jpg
Foto: Sutterstock
Oglas

Sezona džempera i toplije odeće već je otvorena, ali trebalo bi da vodite računa o njihovom održavanju kako bi vas dobro služili i ove zime.

Ukoliko perete odeću od vune, a niste nabavili specijalni deterdžent, koristite bebi-šampon. Sa njim se neće mnogo izgužvati, a čak i ako ih ne isperete dobro, mirisaće lepo i biće mekani.

Pročitajte još: Zašto nije dobro sušiti veš u ZATVORENOJ PROSTORIJI, pored radijatora?

Među najvažnijim pravilima je ono da se vunene stvari peru u hladnoj vodi.

Hladna voda neće samo pomoći očuvanju boje već će sačuvati i formu, što ne bi bio slučaj ako biste oprali džemper u vrućoj vodi, pod kojom ovaj materijal mnogo omekša i rasteže se.

Odeća od kašmira

Komade od kašmira, koji su obično skupi, treba pažljivo održavati kako bi zadržali vazdušastu mekoću. Kašmir nema potrebe nositi na hemijsko čišćenje. Ove džempere perite na programu za vunu na najnižoj temperaturi ili ručno u blagom rastvoru u mlakoj vodi.

Kako se suše džemperi?

Poželjno je da džempere sušite raširene na ravnoj površini. Na primer, džemepr rasprostrite preko čiste, suve krpe ili peškira. Peškir će upiti vlagu, a meka podloga neće izlomiti tkanje kao što bi žica za veš.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas