Oglas
· · Komentari: 0

SRPSKI PRIČA I U HOLIVUDU: Poznata glumica poreklom iz Jugoslavije, ponosna je na svoje korene (FOTO)

Stana Katić poreklom je iz naše zemlje, a u Holivudu je izgradila uspešnu glumačku karijeru

1677581202_profimedia-0545391608-Stana-Katic.jpg
Photo: Profimedia
Oglas

Holivudska zvezda srpskog porekla Stana Katić, koja je rođena u Hamiltonu u Kanadi 26. aprila 1978. godine, veoma je poznato ime u Holivudu.
Popularna Kejt Beket iz serije "Kasl" studirala je najpre na Univerzitetu u Torontu, a zatim u Gudmanovoj školi drame u Čikagu, a onda i u glumačkoj školi "Beverli Hils plejhaus". Tokom svog glumačkog školovanja, Stana je postigla vrhunske rezultate, i svu si bili oduševljeni njenim talentom za glumu. Stana je poliglota, i govori čak četiri jezika- engleski, srpski, italijanski i francuski jezik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stana Katic (@drstanakatic)


Pored pomenute hit serije, igrala je i u "Urgentnom centru", "Herojima", "Prljavoj znački". Glumica se 2015. udala za Krisa Brkljača, koji je odrastao u Australiji, a koji je poreklom iz Like, a krajem 2021. godine postali su roditelji. Venčanje je organizovano u Dalmaciji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stana Katic (@drstanakatic)

Stana je zvezda u Holivudu, a s vremena na vreme poseti naš region i svima jasno pokaže koliko joj prija boravak na ovim prostorima. Glumica u u Beogradu ima rođake, kao i članove uže porodice. U Beogradu živi Stanin brat Marko, i upravo zbog toga ona veoma često dolazi u Beograd i posećuje ga. Pored Marka, ona ima još tri brata i jednu sestru. Izuzetno voli srpsku kuhinju i srpske specijalitete, a često ističe kako je ajvar njeno omiljeno jelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stana Katic (@drstanakatic)

Ona je nekoliko puta posetila našu zemlju pre pandemije. Poslednji put je viđena 2018. godine na koncertu Filharmonije u srpskoj prestonici, a potom i 2019. u Drvengradu kao predsednica žirija festivala „Kustendorf“.

Pre deset godina, u jednoj emisije je gostovala i Stana, pa je tom prilikom govorila o Jugoslaviji, ali i učila voditelja srpski jezik, međutim, najviralniji video je bio onaj na kom je učila Amerikance srpskim psovkama.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas