Juče je počeo Veliki post koji će trajati 48 dana, odnosno sve do Uskrsa, 5. maja.
![1710849018_adsfgr.jpg](/cache/images/6/3/5/f/9/635f9041d595579eaa2a6d297cf0c18dd86ae26d.jpg)
Mnogi vernici koji žele da poste pitaju se da li je neko jelo koje vole da jedu zapravo posno. Na tom spisku su i nudle. Pa da vidimo.
Instant nudle su omiljena hrana milionima ljudi širom sveta, a mnogi ne znaju da potiču iz Japana. Otkako su izmišljene sredinom prošlog veka, proizvode se na isti način.
Mešavina za testo se iseče u nudle, a one se skuvaju na pari, osuše, isprže da bi potpuno dehidrirale i ohlade, a zatim pakuju.
Upravo je recept za testo ono što zanima mnoge, naročito tokom posta. Budući da su ukusne, zasitne i lako se pripremaju, domaćicama su često spas "u zadnji čas". Vole ih i deca, studentima su ponekad brzo i jeftino rešenje za obrok. Ali, da li su posne?
Po pravilu se nudle prave isključivo od pšeničnog brašna bez dodatka jaja. Uz njih je spakovana i začinska smeša, ali se ukus piletine ili govedine dobija pomoću veštačke arome. Svakako ih možete jesti i bez te smeše.
Prah koji u kesici nađete sadrži dehidrirano i samleveno povrće, a ponekad i teksturirani protein soje. U zasebnoj kesici se, kod nekih tipova proizvoda, dobija i kokosovo ulje.
(Alo)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU