· · Komentari: 0
KOLAČIĆI

Zamirisaće cela kuća: Pripremite VANILICE na starinski način (RECEPT)

Vanilice su kolačići koji vraćaju u detinjstvo.

1637328371_cookies-gbadfd6dfa_1920.jpg
Foto: Piksabej

Gotovo da ne postoji osoba koja barem jednom u detinjstvu nije jela vanilice. Ovaj kolač omiljen je na trpezi, posebno u hladnijim danima.

Sastojci:

- 200 grama masti
- 1 jaje
- 1 žumance
- 500 grama brašna
- 5 kašika šećera
- sok od 1 limuna
- 2 kesice vanilinog šećera
- džem po ukusu: kajsija, šljiva, šipurak, marmelada

Pročitajte još: Niko neće moći da joj odoli: Napravite TOPLU ČOKOLADU kao profesionalac (RECEPT)

Priprema:

Mast penasto umutite, a zatim dodajte jedno celo jaje i još jedno žumance, šećer i sok od limuna. Nakon toga smesi dodajte i brašno, pa umesite testo.

Dobijeno testo razvući u koru debljine oko pola centimetara, i čašicom za rakoju ili kalupom u raznim oblicima vadite vanilice i ređajte ih u nepodmazani preh i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, i peći kratko, dok ne porumene.

Kada budu skoro pečene, izvadite ih da se ohlade, pa jednu premažite džemom po ukusu, i preklopite sa drugom vanilicom, i tako dok ne istrošite sve vanilice. Na kraju ih uvaljajte u mešavinu šećera u prahu i vanilinog šećera.

                                 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.