· · Komentari: 0
PRAZNIČNA TRPEZA

Recept za najukusniju SARMU za Uskrs! Tajna je u zapršci i SASTOJKU NA DNU LONCA

Koje korake treba da ispratite kod pripreme omiljenog srpskog jela

1619000749_sarma1.JPG
Foto: Printscreen Youtube/SosKuhinja

Sarma je srpsko tradicionalno jelo koje je nezaobilazno na novogodišnjoj prazničnoj trpezi.

U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.

Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte.

Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila prežestoka.

Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine.

Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.
Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa.

Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.
Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.

Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.

Foto: YoutubePrintscreen

Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.
Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.

Na kraju možete 'zapržiti' sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.

Pročitajte još:

  A za Uskrs pripremite BAKLAVU sa orasima! Gotova za 20 minuta! (VIDEO)

Kako da spremite JAGNJETINU U RERNI ZA VASKRS: Recept za pečenje sa hrskavom kožicom, sočno kao ispod SAČA!

Sastojci:

700 grama svinjskog mlevenog mesa (od plećke)
1 glavica kiselog kupusa
100 grama slanine
 100 grama pirinča
 pola glavice luka
2 čena belog luka
1 kašičica crvene paprike u prahu
1 lovorov list
so

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.