· · Komentari: 0

Mali genijalac: SAM NAUČIO DA ČITA SA 2 GODINE, SA 4 UME DA BROJI NA 7 RAZLIČITIH JEZIKA (FOTO)

Ovaj mališan je sa samo 26 meseci tečno čitao knjige svojih roditelja

1674545950_Indipendant-Fb-printscreen.png
Photo: Facebook printscreen/ The Independent

Tedi Hobs sada ima 4 godine, a prihvaćen je kao najmlađi član Mense u Engleskoj. Ovo čudo od deteta,  naučio je da čita sam kada je imao samo 2 godine, a njegova majka Bet Hobs, kaže da je '' učio gledajući dečji program na Tv-u, i kopirajući zvuke slova''.
Mensa prihvata ljude koji ostvare rezultat od 98% ili više, na sertifikovanom testu inteligencije.

'' Počeo je istražuje slova, pa kada smo ga poslali nazad u obdanište, nakon ''lokdauna'', rekli smo im da mislimo da je naučio sam da čita'', izjavila je dečakova majka za BBC.

Pročitajte još: Ko je vaš ANĐEO ČUVAR? Izračunajte ko vas štiti na osnovu datuma rođenja

Foto:Facebook printscreen /SomersetLive

'' Dobili smo poziv iz obdaništa, od učitelja iz predškolskog koji je rekao- da on ume da čita!'', priseća se Bet.

Ali kasnije su Tedijevi roditelji imali još više razloga dta iznenađenje.

'' Igrao se na svom tabletu, praveći ove zvuke koje nisam mogla da prepoznam, pa sam ga pitala šta je to, a on je rekao- Mama, brojim na mandarinskom (kineskom)'', rekla je Hobsova. Tedi sada već ume da broji do 100, na 7 različitih svetskih jezika...

Pročitajte još: Optička iluzija sa pečurkama i mišem: Najbrži su uspeli da je reše za devet sekundi - da li možete da oborite rekord? (FOTO)

Tedi je postao član prestižnog udruženja za najinteligentnije ljude na svetu, sa samo tri godine, i trenutno je najmlađi član u rodnoj zemlji, Engleskoj. 

''Počeo je da shvata da njegovi prijatelji još uvek ne čitaju, a on ne razume zašto, ali je nama veoma bitno da ga
držimo prizemljenog'', rekla je ova majka za BBC, i dodala:
'' Ako može da radi sve ove stvari, onda super, ali on na to gleda ovako 'da, umem da čitam, ali moji drugari trče brže od mene', tako da svi imamo individualne talente'', zaključuje ona.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.