Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimci

Ovako se objašnjavaju neobična ponašanja mačke: Sigurno ste ih primetili

Mačije ponašanje često zna da bude poprilično zbunjujuće za njene vlasnike.

1633520054_Depositphotos_133251802_S.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Mačke imaju čitav niz čudnih navika, za koje se ispostavlja da su sasvim normalne i da većinom iza njih stoji činjenica da su one u duši predatori. Živeti u kući sa mačkom je posebna avantura, a kako biste se lakše zbližili sa vašom ljubimicom, morate pre svega razumeti zbog čega se ponaša na određeni način.

Ponašanje mačke

Kotrljanje na leđima

Da li vaša mačka ima običaj da legne na leđa i da se kotrlja pred vama? Kada se mačka ovako ponaša, ona vam obično šalje signal da se oseća sigurno i da želi da dobije malo vaše pažnje. Osim toga, na ovaj način ona obeležava prostor u kom se nalazi svojim mirisom.

Pročitajte još: LJubimac podiže samopoštovanje, ali i još jednu osobinu kod čoveka

Podizanje repa

Koliko puta vam se dogodilo da vas vaša mačka počasti svojim visoko podignutim repom i prezentovanjem svoje zadnjice? Ovaj postupak se smatra komplimentom u mačijem svetu. Ako mačka podigne rep u vis, to je znak da se oseća bezbedno, a njuškanje zadnjice među mačkama je prevedeno na jezik razumljiv ljudima nešto poput rukovanja sa dobrim prijateljem.

Sakrivanje hrane

Da li vaša mačka ima običaj da prevrne svoju posudu sa hranom u nameri da je na taj način sakrije? Ovakvo ponašanje je instinktivno. Ako je mačka dovoljno jela, a u činiji ima još hrane koju bi mogla da jede kasnije, ona će je prevrnuti kako bi je sakrila od drugih mačaka ili nekih drugih kućnih ljubimaca.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas