Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje psa

Primetili ste da se vaš PAS TRESE: Evo šta to može da znači

Da li ste nekad posmatrali vašeg psa i primetili da se on trese?

1598525669_dog-1606600_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pod stresom je

Iako deluje kao da vaš pas uživa u svom lagodnom životu, ako ste nekad primetili da sav drhti, to može biti njegov pokušaj da se oslobodi stresa, tvrde stručnjaci. Drhtanje celog tela je pseći način da se oslobodi napetosti i lošeg iskustva. Bilo da je u pitanju susret sa komšijskim psom u parku ili vakcina kod veterinara, pas vam drhtanjem poručuje da mu treba uteha i nežan zagrljaj.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Pogledajte 10 najvećih pasa na svetu (VIDEO)

Potreban mu je prostor

Pojedinačni drhtaji, bilo kratki i oštri ili u dužem intenzitetu, koji dolaze neposredno nakon dužeg vremena druženja sa vlasnicima, naznačavaju da je vašem ljubimcu potrebno malo prostora. Iako psi u većini slučajeva vole da se igraju, maze i valjaju sa svojim vlasnicima po travi, ispitivanja su pokazala da vole i izvesnu slobodu. Ne preterujte sa zagrljajima ako primetite da vaš pas pokušava da pobegne iz takve situacije. Stavite se na njegovo mesto - čak ni najiskreniji zagrljaj ne prija ako niste raspoloženi.

Ne preterujte sa zagrljajima ako vidite da vaš pas pokušava da pobegne iz takve situacije.

Pročitajte još: Da li znate šta je CAT ZOOMIES? Vrlo je zabavno i - LOGIČNO

Hladno mu je

Foto: Pixabay

Ovo je posebno karakteristično za male pse koji ne podnose baš najbolje hladnije uslove. Ako drhti i pri samom nagoveštaju da po hladnom vremenu idete napolje, pobrinite se da vaš ljubimac ima svoj topli kaputić ili ga umotajte u ćebence i ne spuštajte na tlo osim ako ne zatraži.

Pokušava da se rashladi i osuši

Sigurno ste prusustvovali situaciji kada pas istrčava iz reke ili mora i tresući se koliko je dugačak pokušava da se osuši. Isti postupak se viđa i kada mu je prevruće, a u blizini nema vode u koju bi mogao da uskoči. Kada se trese, pas oslobodi sa dlake i do 70 % vode, a isto tako snizi temperaturu svog tela za čak 3 stepena.

Pročitajte još: KUĆNI LJUBIMCI na POSLU? Evo šta kažu NAUČNICI

Ima bolove u ušima

Čest znak bolne infekcije uha je drhtanje glave psa. Pas prvo vrlo blago trese glavom, kako bi ublažio neprijatnost koju oseća. Na kraju, kako se stanje pogoršava, odnosno ako se upala ne leči, pas sve intenzivnije trese glavom, što ga ometa u normalnom funkcionisanju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas