· · Komentari: 0

Nega kaktusa tokom hladnih dana: Ovako ćete da znate da li treba da ga zalijete

Kaktusi su biljke koje se malo održavaju, ali im je potrebno praćenje za pravilan rast

1667321388_profimedia-0727268377.jpg
Foto: Profimedia

Šta se dešava tokom zime, da li će biti u stanju mirovanja i koliko im je pažnje potrebno?

Većina kaktusa obično miruje tokom zime i aktivna je tokom leta. Međutim, neki su aktivni i tokom zime.

Pre svega važno je da unesete kaktus unutra ukoliko je bio napolju kako bi izbegao oštre zimske uslove. Postavite biljke strateški, tamo gde će dobiti najviše svetlosti. Svetlo bi trebalo da bude dovoljno da vaš kaktus ostane dobro tokom nekoliko hladnih meseci.

Pročitajte još: Kako pravilno negovati MUŠKATLE TOKOM ZIME? Pridržavajte se ovih saveta

Zalivanje kaktusa tokom zime

Kaktusi su prilično osetljivi na prekomerno zalivanje i potrebno je da im odredite samo pravu količinu. Ne želite da vam korenje polako trune i da kaktus na kraju ugine. Neki uobičajeni znaci da kaktus propada su crne ili obojene tačke na koži kaktusa, udubljene mrlje...Pošto većina vrsta neće cvetati zimi, to znači da će stopa rasta biti prilično niska. Stoga im je potrebno samo minimalno vode za preživljavanje. Takođe, izbegavajte da ih hranite. U ovom trenutku nemojte koristiti nikakvo đubrivo jer može postati slabo. Držite nivoe vode niskim i zalivajte samo kada im je zaista potrebna.

Možete koristiti drveni štap da probodete zemlju do najniže tačke pre zalivanja da vidite da li je zemlja još uvek vlažna.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.