Oglas
· · Komentari: 0
SOBNO CVEĆE

PET biljaka koje NE možete UBITI

Uskoro ćete saksije sa sobnim cvećem uneti u stan i mnoge neće preživeti zimu, ali ne i ove!

1599730721_plants-3816945_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Mnogi su kao poklon dobili saksiju sa cvećem koje je izgledalo prelepo, sveže i bujno, ali je ubrzo počelo da se suši i propada.

Ništa lepše od doma u kojem buja zelenilo, jer cveće opušta, čisti vazduh i ulepšava prostor.

Pročitajte još: Cveće se POLOMILO? Odlično! Napravite VODENU baštu (FOTO)

Početnici sa cvećem treba da se odluče za biljke koje ne traže mnogo nege i ništa ne može da ih - ubije. Takva je "sablja", odnosno dracena, koja se najčešće gaji u kancelarijama u kojima zaposleni zaboravljaju da je zaliju ili je čuvaju u nekom ćošku. Ovoj biljci nije potrebno mnogo svetla, a može da preživi dugi period bez vode.

Aloje vera je, takođe, spremna da preživi dugo bez vode, zahvaljujući mesnatim listovima. Hlorofitum i puzavica imaju prošarane listove, a to zavisi od količine sunca koju primaju. Što su svetllije - znači da imaju dosta svetla. Lako se razmnožavaju, retko zalivaju, brzo rastu...

Pročitajte još: PRVA POMOĆ za orhideju: Makaze i STIROPOR

Spatifilum ima uske listove i lep beli cvet. Ne voli jarko svetlo, niti neprestano zalivanje. Ako ne znate šta da poklonite - odaberite ovu biljku, jer će dugo živeti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas