· · Коментари: 0
ПАРТНЕРИ

Која си ти ЛЕНШТИНА! Ако то често изговарате, урадите следећу ствар

Прво, морате утврдити зашто се партнер тако понаша. Други, размислите да ли се и ви тако понашате.

1610971240_Depositphotos_228598980_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Шта преостаје када схватите и прихватите да понашање партнера не можете да промените?

Прочитајте још: 80 одсто жена дало ИСТИ ОДГОВОР: Ево шта нас привлачи на мушкарцима

Остаје да увидите да кориговањем свог понашања можете да утичете на одређене промене код њега. Пре свега, покушајте да разумете зашто се партнер понаша на начин који вам се не допада:

Фромова начела
Инфантилна љубав: Волим те јер ме волиш!Незрела љубав: Волим те јер ми требаш!Зрела љубав: Вољен сам јер те волим! Требаш ми јер те волим!

- Моделујте понашање које желите да добијете од њега и покажите својим примером како нешто може да се ради другачије. Махатма Ганди је говорио: "Буди промена коју желиш да видиш у свету". Имајте на уму да ће се партнер променти онда када види да се ви мењате - каже Љиљана Јагодић, клинички психолог.

Искорените код себе лошу навику коју има партнер!

Сигурно знате да га нешто у вашем понашању иритира. Ако ништа друго, онда је то стална критика коју му упућујете због неадекватног понашања. Покушајте да такву навику код себе искорените ако је могуће. Имајте на уму да сте у емотивном односу равноправни и немојте да тражите од партнера да уради нешто што ни ви не бисте учинили.

Шта нам највише смета код вољене особе?

- Теорија каже да нам код других највише смета баш оно што не можемо да прихватимо код себе. Радећи на томе да променимо партнера, често мењамо себе. Освестили смо неке своје потиснуте садржаје и прихватили их - објашњава Јагодић.

Прочитајте још: Заједнички живот пре брака? Ево шта кажу истраживања!

То за последицу има и прихватање партнера и његовог понашања. И наравно, будући да је партнерски однос систем, он се мења у целости, постаје квалитетнији, зрелији, без нереалних очекивања која имамо један од другог.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.