Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОТРЕСНО

Нада Обрић проговорила о борби са раком: Давали су ми два месеца живота

Нада Обрић већ годинама води борбу са раком

1612436022_New-Project-1-.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен/ Пинк ТВ
Oglas

Данас се обележава Међународни дан борбе против рака, а наша позната певачица у једној емисији, открила је како се сада осећа и какве су заправо дијагнозе.

Прочитајте још: Јелена Карлеуша открила праву истину о односу са Душком Тошићем (ВИДЕО)

Наду Обрић сви сматрају великим херојем, јер је међу првима јавно причала о својој болести и борби коју већ годинама бије са опаком болести. Певачици је   1999. године дијагностификован рак бешике, који је одмах оперисала, а који се нажалост вратио прошлог лета.

Поново је морала на операције и хемиотерапије, али се у тим тренуцима сусрела и са веома непријатним искуствима, када су је пријатељи одбацили.

- Предосетила сам да сам болесна. Те кобне 1999. године, за време бомбардовања, отишла сам у продавницу намештаја да купим две фотељице да их ставим у спаваћу собу како би, ако се разболим, они који ми дођу у посету могли ту да седну. Онда сам отишла у Немачку и ухватим себе на каси да плаћам три пиџаме које сам купила, размишљајући да ми требају памучне пиџаме у болници. Док сам то плаћала, схватим да нешто није у реду и кажем тадашњем супругу да морамо одмах у Београд јер сам јако болесна - рекла је Нада у емисји "Премијера - Викенд специјал" и додала:

- С мужем и децом сам отишла код гинеколога. Одмах по докторовој фаци сам видела да нешто озбиљно није у реду. Кад су стигли резултати биопсије, лекар ме позове и каже: „Нале, како си?“ Прекинем га: „Имам рак?“ Он се излети: „Ко ти је јавио?“ После сам оперисана, а током интервенције срце ми је стало на столу, па су морали да ме реанимирају -испричала је Нада и открила да јој је најтежи период био, када је морала да иде на зрачење:

- То ми је било најтрауматичније искуство у животу. Суздржавала сам се дуго и пукла. Као две чесме да су одврнуте, сузе су текле у потоцима. Докторка са онкологије ме је тешила, чак је и плакала са мном. То је био најгори период у мом животу - у даху прича певачица којој се рак након четири године вратио:

- После неког времена поново сам осетила да нешто са мном није у реду. Одем код доктора да ми погледа младеж и он одмах каже: „Ово је карцином. Мора да се скине одмах данас. Хитно је, секунде су у питању.“ С болешћу се не треба играти. Треба све завршити на време. То су озбиљне ситуације. Живот је у питању. И ако дођемо у ситуацију да нас живот опомене и успемо све то да пребродимо као што сам ја, и даље треба водити рачуна. Сви морају да нађу времена за своје здравље - каже Нада и додаје да је четврти пут успела да победи ову опаку болест,  јер је два пута водила борбу са раком бешике, иако су јој давали само два месеца живота.

Прочитајте још: Едита Арадиновић први пут јавно проговорила о смрти рођеног брата

- Ово ми је трећи рак. Сада је било језиво, упитно и много тешко. Била сам скоро на контролама и контроле кажу да сам тотално излечена, нема веће победе и награде. Имам двоје унучића за које живим. Мој унук каже да је он мој живот и то је смисао живота. Није било лако, али психа је чудо! Ја то не знам себи да објасним. Речено ми је да ми је остало 2-3 месеца живота. Негде дубоко у себи сам знала то мени не може да се деси. Било је тешко, али ја сам то превазилазила. Као да сам знала. Треба слушати свој организам, он ти прецизно каже. Схватам своју улогу у овоме. Ништа није завршено док се не заврши! Ово је мој нови живот! Сваки секунд је велики и сваки дан је нови дан. Сваки дан се догоди нешто лепо, само морате желети то да видите - закључила је Нада у емисији ''Премијера - Викенд специјалу''.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas