Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Урадите дубинско чишћење ДУШЕКА уз помоћ ОВОГ САСТОЈКА

Душек на којем спавате биће беспрекорно чист.

1621512582_mattress-2489615_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Важно је да душек на којем спавамо буде чист, зато што на њему проводимо по 7-8 сати сваке ноћи. Током спавања се знојимо и удишемо све мирисе и честице прашине из њега.

Најједноставнији и најекономичнији начин чишћења душека је уз помоћ соде бикарбоне.

Прочитајте још: Ева Херцигова се куне у овај трик: Уз помоћ ВОДКЕ или СОДЕ БИКАРБОНЕ направите светле ПРАМЕНОВЕ у тамној коси

Позната су разна својства соде бикарбоне због којих се она сматра готово чудотворном. Медицинска сода бикарбона може послужити као лек против надимања и код проблема са варењем.

Такође, сода бикарбона се користи и у кувању, а може вам помоћи и да избелите своје зубе.

Међутим, сода бикарбона је и моћно средство за чишћење, посебно током рибања рерне, кухиње, купатила, а може послужити и као средство којим ћете свој душек у спаваћој соби ослободити прашине и непријатних мириса.

Савет за "суво прање" душека

Прво добро усисајте цео душек, а потом помоћу ситне цедиљке равномерно распоредите једно паковање соде бикарбоне преко целе површине душека. Након што сода одстоји неколико сати, поново усисајте душек.

Што дуже сода бикарбона одстоји, резултати ће бити бољи.

фото: Пиксабеј

Скидање флека са душека

Помешајте једну супену кашику соде бикарбоне са једном кашиком детерџента за прање. Потом у ту смесу наспите 250 мл кључале воде и 4-5 кашика сирћета.

Смеса коју сте добили почеће да пени, што је знак да је одмах спремна за употребу.

Прочитајте још: Направите сами таблете за машину за прање судова

Нанесите средство на флекаву површину, оставите га да делује 5-10 секунди, па га уконите важном крпом.

Овај поступак можете понављати неколико пута док не добијете жељени резултат, али водите рачуна да не избелите боју тканине.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas