Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Ева Херцигова се куне у овај трик: Уз помоћ ВОДКЕ или СОДЕ БИКАРБОНЕ направите светле ПРАМЕНОВЕ у тамној коси

Праменове овог пролећа можете имати, а да при том косу не излажете агресивним методама фризера.

1617793118_pramenovi.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе
Oglas

Осим тога, мање ћете новца утрошити, а свакако је здравије.

Хемикалије из салона мало ц́е да вам исуше косу, а ефекат ц́е се само појачати доласком на плажу, у сувим и сланим условима. Алтернатива привременим и мекшим праменовима су свакако природне технике осветљења, са средствима која вец́ имамо код куц́е.

1. Чај од камилице

Ако само желите да својој смеђој коси дате златни сјај, узмите чај од камилице. Ставите неколико кесица чаја од камилице у велику шерпу воде и пустите да се намачу око 10 минута. Затим чисту косу прелијте овом (охлађеном) мешавином и оставите је у коси преко ноц́и. Исперите косу ујутру и примиетиц́ете нови, светлији тон на коси. Додатни бонус је што помаже код перути.

2. Лимун

Трик са лимуном је добар стари трик. Додуше, он извлачи жути пигмент (некима чак и наранџасти), па имајте то на уму. Косу можете да посветлите лимуном на два начина:

1. натрљајте пола лимуна на пажљиво одабране праменове косе или

2) исцедите један лимун у вруц́у воду и нанесите смесу на косу и седите негде на сунцу тако да се топлота активира дејство лимуна. После ових третмана, добро нахраните косу богатом маском или чистим аргановим или кокосовим уљем како бисте је заштитили од исушивања.

3. Цимет

Ако желите светлију косу, али се плашите како ц́е да изгледа, најбоље је да започнете са циметом јер је његов ефекат најслабији. За посветљивање циметом, потребно је да направите густу пасту од цимета и вреле воде, а затим је нанесите на праменове косе. Затим скупите косу у капу за туширање и држите смесу на глави најмање 6 сати, иако би било најбоље да се спава с њом и коса опере ујутру.

4. Водка

Помешајте водку и соду бикарбону и ставите смесу у бочицу са шприцем и попрскајте косу када сте на сунцу. Водка даје плавкаст, хладан тон, а алкохол у комбинацији са сунцем посветљује. Можете истовремено да прскате косу и пијете “коктелчић”. Манекенка Ева Херцигова куне се у овај трик лепоте.

5. Сода бикарбона

Кашичицу соде бикарбоне помешајте са водом и тако испирајте косу једном месечно, после шампонирања и пре балзама за косу. Сода савршено осветљава косу и најчешц́е се користи када желите природно светлију косу. Оно што морамо да напоменемо је да за косу није најздравија јер делује попут фарбе. Зато једном недељно негујете косу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas