· · Коментари: 0
ЉУБАВ

Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

У којој сте фази ваш партнер и ви?

1633418209_couple-437987_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Многа истраживања која су се бавила темом "љубав" дошла су до закључка да свака веза пролази кроз пет фаза, али да многи парови остану заглављени у трећој, након које се најчешће и растану.

Међутим, они који преброде ту кризну трећу фазу, то је знак да поред себе имају праву љубав и сродну душу, и у већини случајева остају заједно до краја живота.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Ово су фазе кроз које пролази свака романтична веза.

1. Заљубљивање

Прва фаза је заљубљивање, током које се чак и при самој помисли на ту посебну особу осете "лептирићи" у стомаку. Тада најчешће маштате о вама као пару и о заједничкој будућности.

Током ове фазе која релативно траје краће у односу на остале, убеђени сте да је тај човек или та жена права особа за вас.

2. Сада сте званично и пар

Током ове фазе влада период романтике, али и упознавања. Имате осећај да бисте ззаувек могли да будете у партнеровом загрљају, и да вам то никад не досади.

Ово је такође период заједништва и среће, почетка заједничког живота, брака, стварања породице. Све то може трајати неко време, а онда долазите до фазе број три, када наступа криза.

3. Суочавање са реалношћу

Ово је фаза због које многе везе и бракови пуцају. Током ње нестају илузије, и тада сте суочени са реалношћу која ће вам деловати суровије него што заиста јесте. Схватићете да је ваш партнер особа од крви и меса, да има мане и недостатке.

Сада се већ добро познајете, и ваш партнер постаје предвидљив. Почеће да вас нервирају ствари на које пре нисте обраћали пажњу, и тада ћете посумњати у вашу љубав, али и партнера. Пожелећете и да изађете из везе, али уколико пребродите ову критичну фазу, бићете награђени правом љубавном причом.

4. Права љубав

Претходна трећа фаза заправо и није лоша ако успете да је превазиђете јер ћете се ослободити илузија и маштања које сте градили током прве и друге фазе. Прихватићете свог партнера са свим његовим манама и због тога ће ваша љубав бити чвршћа и искренија.

5. Двоје као једно

У петој фази осетићете јединство са својим партнером. Верујете да можете да покорите свет и да остварите сваку вашу замисао само када се држите заједно. Ово је фаза у којој можете да почнете неки заједнички пројекат - путовање око света, породични посао, проширење породичног гнезда. Ако сте стигли до ове, последње фазе, то је знак да поред себе имате сродну душу и љубав за цео живот.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.