Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Прво краљевско венчање у Португалу након скоро 30 година: Принцеза Марија имала две венчанице и доказала да је класична мода за сва времена (ФОТО)

Португал је имао своје прво краљевско венчање после скоро 30 година!

1697111144_profimedia-0812021336.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Инфанткиња Марија Франсиска од Брагансе, трећа у реду за наследство португалске круне, рекла је судбоносно да 7. октобра свом изабранику, адвокату Дуартеу де Соуса Араужо Мартинсу, преноси Татлер. Раскошна церемонија је организована у базилици и палати Мафра- Последње краљевско венчање у Португалу одржано је када су се Маријини родитељи, војвода и војвоткиња од Браганце, венчали 1995. године.

Марија је стигла у базилику са оцем у кочији, а до олтара је корачала у једноставној хаљини А кроја која је имала три четврт рукаве украшене перлама на манжетнама.

Она је свој ансамбл упарила са дијамантском тијаром краљице Амелије, која је припадала последњој португалској краљици и коју је мајка младе носила на дан свог венчања, преноси поменути лист.

Церемонији је присуствовало 1.200 гостију. а међу присутнима су били председник Португала Марсело Ребело де Соуса, принц Лудвиг и принцеза Софија од Баварске, принцеза Миријам ал-Гази од Јордана, принц Себастијен од Луксембурга, принц Филип и принцеза Изабел од Лихтенштајна и многи други.

Након што су Марија и Дуарте разменили завете, славље су наставили на пријему, у палати Мафра. Касније током дана, млада и младожења били су домац́ини вечерњег пријема у куц́и невестиних родитеља у Сао Педро де Синтри у Лисабону, пише Татлер. За овај део свечаности, Марија се пресвукла у белу хаљину са овратником и која је личила на ону коју је Меган Маркл носила на свом венчању 2018. године.

Марија је нагласила своју одец́у смарагдним и дијамантским додатком за косу и паром одговарајуц́их минђуша.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas