Oglas
· · Komentari: 0

Prvo kraljevsko venčanje u Portugalu nakon skoro 30 godina: Princeza Marija imala dve venčanice i dokazala da je klasična moda za sva vremena (FOTO)

Portugal je imao svoje prvo kraljevsko venčanje posle skoro 30 godina!

1697111144_profimedia-0812021336.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Infantkinja Marija Fransiska od Braganse, treća u redu za nasledstvo portugalske krune, rekla je sudbonosno da 7. oktobra svom izabraniku, advokatu Duarteu de Sousa Araužo Martinsu, prenosi Tatler. Raskošna ceremonija je organizovana u bazilici i palati Mafra- Poslednje kraljevsko venčanje u Portugalu održano je kada su se Marijini roditelji, vojvoda i vojvotkinja od Bragance, venčali 1995. godine.

Marija je stigla u baziliku sa ocem u kočiji, a do oltara je koračala u jednostavnoj haljini A kroja koja je imala tri četvrt rukave ukrašene perlama na manžetnama.

Ona je svoj ansambl uparila sa dijamantskom tijarom kraljice Amelije, koja je pripadala poslednjoj portugalskoj kraljici i koju je majka mlade nosila na dan svog venčanja, prenosi pomenuti list.

Ceremoniji je prisustvovalo 1.200 gostiju. a među prisutnima su bili predsednik Portugala Marselo Rebelo de Sousa, princ Ludvig i princeza Sofija od Bavarske, princeza Mirijam al-Gazi od Jordana, princ Sebastijen od Luksemburga, princ Filip i princeza Izabel od Lihtenštajna i mnogi drugi.

Nakon što su Marija i Duarte razmenili zavete, slavlje su nastavili na prijemu, u palati Mafra. Kasnije tokom dana, mlada i mladoženja bili su domaćini večernjeg prijema u kući nevestinih roditelja u Sao Pedro de Sintri u Lisabonu, piše Tatler. Za ovaj deo svečanosti, Marija se presvukla u belu haljinu sa ovratnikom i koja je ličila na onu koju je Megan Markl nosila na svom venčanju 2018. godine.

Marija je naglasila svoju odeću smaragdnim i dijamantskim dodatkom za kosu i parom odgovarajućih minđuša.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas