Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РЕТРОГРАДНИ МЕРКУР ЈЕ ЈОШ УВЕК НА СНАЗИ: Највише утиче на 4 хороскопска знака која очекују турбуленције

Проверите да ли сте међу њима

1712752184_Foto-Shutterstock-retrogradni-Merkur-2024.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Први ретроградни Меркур почео је 1. априла, а дешава се у Овну, што ствари чини додатно компликованим. Знак страсти, борбе и импулсивности, може довести до ескалације ега на послу или у приватном животу, с било ким ко за вас представља ауторитарну фигуру.

Такође, ова ретроградација је тежа него иначе јер се дешава у сред сезоне еклипси. Већ сте прошли лунарну еклипсу у Ваги 25. марта, а Меркурова ретроградација почиње непосредно пре него што будете обавијени тоталном соларном еклипсом у Овну 8. априла. То чини април најхаотичнијим месецом у 2024, будући да вас погађа двоструки удар тешке енергије. Сезона еклипси увек доноси велике промене које вас воде ка вишим циљевима, али Меркурова ретроградација истовремено присиљава да завршите ствари из прошлости. Да не помињемо чињеницу да се све ово дешава док се и Хирон - повређени исцелитељ - такође креће кроз знак Овна, отварајући старе ране везане за сопствени идентитет. Исцељење никада није лепо, једноставно и линеарно, а током ове ретроградације можда ћете имати осећај да живите у прошлости, све док је не прихватите као саставни део живота и сопственог раста.

У наставку откријте која четири хороскопска знака ће најснажније осетити ретроградни Меркур који траје до 25. априла 2024.

Ован

Осећаћете све вртоглаве и збуњујуће ефекте ове ретроградације јер се дешава баш у вашем знаку, и то у првом пољу самопоуздања - што ће утицати на то како видите себе. Покушајте да не претерујете са размишљањем о томе ко сте и за шта се залажете, јер превише питања ће само довести до мањка одговора. Уместо тога, препустите се и пружите себи шансу да будете више различитих ствари истовремено. Не мора се све у вашем животу десити одмах. Прихватите преиспитивање, а сатисфакција ће доћи касније.

Због тога што се ова ретроградација дешава током сезоне еклипси, такође се приближавате великим променама које утичу на вашу будућност дугорочно. Тотална соларна еклипса у Овну 8. априла, доноси сусретање проблема из прошлости и обећања из будућности. Предузимате кораке да направите трајне и драстичне промене, али још увек не знате шта је ту да остане, а шта је спремно да оде. Само време ће показати, зато дозволите привремену конфузију Меркурове ретроградације да вам помогне у исцељењу док драма сезоне еклипси обликује вашу судбину.

Близанци

Зато што је Меркур ваша владајућа планета, ова ретроградација сваки пут има велики утицај на вас. Сада почиње у вашем 11. пољу заједнице, нада и визија, и може вас учинити осетљивим у односима с другима, као и несигурним да ли ваш друштвени живот изгледа онако како желите и идете ли путем остварења својих снова. Можете бити збуњени својим друштвеним статусом и несигурни у своју способност да утичете на друге. Будите опрезни с неаутентичним гестовима, јер претварање и одавање лажног утиска о себи, касније ће вам се вратити. Такође, можете се поново се повезати с неким драгим људима из прошлости.

Марс и Сатурн тренутно пролазе кроз ваше 10. поље каријере, те се можете суочити с великим притиском у вашем професионалном животу у исто време када се суочавате с друштвеном нелагодношћу и дезорганизацијом. Срећом, све то ће вас само ојачати.

Девица

Увек снажно осећате Меркурову ретроградацију,Девице. Уосталом, Меркур је ваша владајућа планета, што значи да се све што се дешава Меркуру, технички дешава и вама. Овог пута, он носи мрачни и меланхолични тон, пошто почиње у вашем осмом пољу емоционалних и финансијских улагања, изазивајући вас да се дубље упустите у тамне и табу теме док решавате дугове из прошлости. Можда ћете се чак затећи у незавршеним обавезама, што ће вас натерати да поново размислите о томе шта сте спремни да дате зарад онога што желите да постигнете.

Ваши односи такође трпе притисак, с обзиром на то да се ова ретроградација дешава у Овну, што значи да влада Марс, планета борбе и страсти. Такође, зато што се Марс удружује са Сатурном у Рибама 10. априла, осећате додатни притисак када је реч о успостављању трајних обавеза и превазилажењу тешких тренутака у вашим односима. Како ова Марс-Сатурн коњункција поставља правила у вашем седмом пољу партнерства, можда ћете бити приморани да направите одрасле потезе и да се ослободите неизлечених веза.

Вага

Немојте се преварити - април 2024. ће бити један од најинтензивнијих месеци за вас. Тек сте изашли из лунарне еклипсе у Ваги 25. марта која је очистила терет из вашег живота и исцрпила вас до сржи. Налазите се усред дубоке унутрашње трансформације, и како Меркурова ретроградација почиње у вашем седмом пољу партнерстава 1. априла, присилиће вас да још пажљивије размислите о томе како се ваш идентитет мења у зависности од односа које склапате с другима. Док се ова ретроградација одвија, можда ћете се суочити с конфликтима и егом. Можда чак и поново успоставите контакт с људима из прошлости с којима још увек имате неразрешене послове.

Односи захтевају компромисе и присиљавају вас да створите простор за потребе и интересе оног другог. Они имају моћ да промене ток ваше будућности и претворе вас у потпуно другачију особу. Ова ретроградација се дешава усред сезоне еклипси, и 8. априла, соларна еклипса у Овну може потпуно променити ток ваших веза. Само време ће показати како ће се ове промене одвијати, али за сада знате да ништа неће остати исто.

(Елле)

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas