Oglas
· · Komentari: 0

RETROGRADNI MERKUR JE JOŠ UVEK NA SNAZI: Najviše utiče na 4 horoskopska znaka koja očekuju turbulencije

Proverite da li ste među njima

1712752184_Foto-Shutterstock-retrogradni-Merkur-2024.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Prvi retrogradni Merkur počeo je 1. aprila, a dešava se u Ovnu, što stvari čini dodatno komplikovanim. Znak strasti, borbe i impulsivnosti, može dovesti do eskalacije ega na poslu ili u privatnom životu, s bilo kim ko za vas predstavlja autoritarnu figuru.

Takođe, ova retrogradacija je teža nego inače jer se dešava u sred sezone eklipsi. Već ste prošli lunarnu eklipsu u Vagi 25. marta, a Merkurova retrogradacija počinje neposredno pre nego što budete obavijeni totalnom solarnom eklipsom u Ovnu 8. aprila. To čini april najhaotičnijim mesecom u 2024, budući da vas pogađa dvostruki udar teške energije. Sezona eklipsi uvek donosi velike promene koje vas vode ka višim ciljevima, ali Merkurova retrogradacija istovremeno prisiljava da završite stvari iz prošlosti. Da ne pominjemo činjenicu da se sve ovo dešava dok se i Hiron - povređeni iscelitelj - takođe kreće kroz znak Ovna, otvarajući stare rane vezane za sopstveni identitet. Isceljenje nikada nije lepo, jednostavno i linearno, a tokom ove retrogradacije možda ćete imati osećaj da živite u prošlosti, sve dok je ne prihvatite kao sastavni deo života i sopstvenog rasta.

U nastavku otkrijte koja četiri horoskopska znaka će najsnažnije osetiti retrogradni Merkur koji traje do 25. aprila 2024.

Ovan

Osećaćete sve vrtoglave i zbunjujuće efekte ove retrogradacije jer se dešava baš u vašem znaku, i to u prvom polju samopouzdanja - što će uticati na to kako vidite sebe. Pokušajte da ne preterujete sa razmišljanjem o tome ko ste i za šta se zalažete, jer previše pitanja će samo dovesti do manjka odgovora. Umesto toga, prepustite se i pružite sebi šansu da budete više različitih stvari istovremeno. Ne mora se sve u vašem životu desiti odmah. Prihvatite preispitivanje, a satisfakcija će doći kasnije.

Zbog toga što se ova retrogradacija dešava tokom sezone eklipsi, takođe se približavate velikim promenama koje utiču na vašu budućnost dugoročno. Totalna solarna eklipsa u Ovnu 8. aprila, donosi susretanje problema iz prošlosti i obećanja iz budućnosti. Preduzimate korake da napravite trajne i drastične promene, ali još uvek ne znate šta je tu da ostane, a šta je spremno da ode. Samo vreme će pokazati, zato dozvolite privremenu konfuziju Merkurove retrogradacije da vam pomogne u isceljenju dok drama sezone eklipsi oblikuje vašu sudbinu.

Blizanci

Zato što je Merkur vaša vladajuća planeta, ova retrogradacija svaki put ima veliki uticaj na vas. Sada počinje u vašem 11. polju zajednice, nada i vizija, i može vas učiniti osetljivim u odnosima s drugima, kao i nesigurnim da li vaš društveni život izgleda onako kako želite i idete li putem ostvarenja svojih snova. Možete biti zbunjeni svojim društvenim statusom i nesigurni u svoju sposobnost da utičete na druge. Budite oprezni s neautentičnim gestovima, jer pretvaranje i odavanje lažnog utiska o sebi, kasnije će vam se vratiti. Takođe, možete se ponovo se povezati s nekim dragim ljudima iz prošlosti.

Mars i Saturn trenutno prolaze kroz vaše 10. polje karijere, te se možete suočiti s velikim pritiskom u vašem profesionalnom životu u isto vreme kada se suočavate s društvenom nelagodnošću i dezorganizacijom. Srećom, sve to će vas samo ojačati.

Devica

Uvek snažno osećate Merkurovu retrogradaciju,Device. Uostalom, Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da se sve što se dešava Merkuru, tehnički dešava i vama. Ovog puta, on nosi mračni i melanholični ton, pošto počinje u vašem osmom polju emocionalnih i finansijskih ulaganja, izazivajući vas da se dublje upustite u tamne i tabu teme dok rešavate dugove iz prošlosti. Možda ćete se čak zateći u nezavršenim obavezama, što će vas naterati da ponovo razmislite o tome šta ste spremni da date zarad onoga što želite da postignete.

Vaši odnosi takođe trpe pritisak, s obzirom na to da se ova retrogradacija dešava u Ovnu, što znači da vlada Mars, planeta borbe i strasti. Takođe, zato što se Mars udružuje sa Saturnom u Ribama 10. aprila, osećate dodatni pritisak kada je reč o uspostavljanju trajnih obaveza i prevazilaženju teških trenutaka u vašim odnosima. Kako ova Mars-Saturn konjunkcija postavlja pravila u vašem sedmom polju partnerstva, možda ćete biti primorani da napravite odrasle poteze i da se oslobodite neizlečenih veza.

Vaga

Nemojte se prevariti - april 2024. će biti jedan od najintenzivnijih meseci za vas. Tek ste izašli iz lunarne eklipse u Vagi 25. marta koja je očistila teret iz vašeg života i iscrpila vas do srži. Nalazite se usred duboke unutrašnje transformacije, i kako Merkurova retrogradacija počinje u vašem sedmom polju partnerstava 1. aprila, prisiliće vas da još pažljivije razmislite o tome kako se vaš identitet menja u zavisnosti od odnosa koje sklapate s drugima. Dok se ova retrogradacija odvija, možda ćete se suočiti s konfliktima i egom. Možda čak i ponovo uspostavite kontakt s ljudima iz prošlosti s kojima još uvek imate nerazrešene poslove.

Odnosi zahtevaju kompromise i prisiljavaju vas da stvorite prostor za potrebe i interese onog drugog. Oni imaju moć da promene tok vaše budućnosti i pretvore vas u potpuno drugačiju osobu. Ova retrogradacija se dešava usred sezone eklipsi, i 8. aprila, solarna eklipsa u Ovnu može potpuno promeniti tok vaših veza. Samo vreme će pokazati kako će se ove promene odvijati, ali za sada znate da ništa neće ostati isto.

(Elle)

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas