Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ретроградни Уран у Бику до 27. ЈАНУАРА 2024: Његов утицај осетиће сваки хороскопски знак - Следи период великих промена

Његов утицај највише ће се одразити на области живота као што су новац, вредности, безбедност

1693302835_shutterstock_1028440846.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Плутон, Нептун, Сатурн и Венера су ушли у своје ретроградне циклусе последњих недеља, а злогласни Меркур се такође придружио забави. Спреман да ту ретроградну енергију подигне на још један ниво је Уран који разбија парадигму, који свој годишњи ретроградни излет у Бику обавља од 28. августа до 27. јануара 2024. године.

Назван по грчком богу неба, Уран је планета промена, тако да долази да све протресе. Сваки пут када Уран започне нови транзит представља позив да се трансформишемо и еволуирамо. Уран жели да разбије старе начине постојања и статус кво, и повезан је са слободом.

Пошто је Уран једна од генерацијских (а не личних) планета, његов ефекат има тенденцију да буде колективан по природи, изазивајући промене великих размера док се креће кроз своју дужу ретроградност; с обзиром на то да се планета налази у спољним дометима нашег Сунчевог система, њени транзити трају много дуже. Ипак, ефекат његове ретроградности може доћи као позив за буђење, охрабрујући нас све да пригрлимо његов бунтовнички дух – или га искористимо да поново креирамо наше шире друштвене системе.

Ретроградност Урана се дешава у Бику — фиксном знаку који је озлоглашено против промена и влада над основним областима живота као што су новац, вредности, безбедност и телесност.

Ево како овај ретроградни Уран може утицати на сваки хороскопски знак

Ован

Уран вас позива да преиспитате ваше финансијско царство јер планета у Бику заузима вашу другу кућу личних финансија, имовине и вредности. Размислите о свом постојећем односу према новцу и вредностима и размислите како можете да се приближите својој идеји финансијске слободе. Како желите да се ваш новац уклопи у ваш живот и да ли је ваш тренутни новчани ток довољан да подржи ваше снове и амбиције?
Знајте да је овај период најбољи за прикупљање информација и планирање – а не исхитрене потезе. То значи да треба да размислите о овим питањима и осетите нелагодност због онога што вам не одговара, а затим да идентификујете како можете да направите мале одрживе промене током времена.

Бик

Уран је ретроградан у вашем знаку, што значи да би могла да вас очекује потпуна трансформација. Можда је време да преиспитате свој имиџ и начин на који се представљате. А то би могло значити подвргавање физичкој или емоционалној трансформацији.
Размислите о претходним променама у вашем животу и о томе које лекције бисте могли да извучете из тих тренутака. 

Близанци

Ваше 12. поље подсвесног ума је у Урановој хладној сенци у наредном периоду, Близанци. Ваш задатак је да будете свесни како невидљиве силе у вашем животу могу утицати на вас и можда вас спутавају.
Запитајте се који су скривени утицаји у вашем животу? Да ли траума предака води ваше данашње понашање? Прихватите и неку духовну праксу или можда да зароните у своје прошле животе како бист есхватили које невидљиве силе виде ваше поступке.

Рак

Да ли осећате припадност ? Уран усмерава фокус у вашу 11. кућиу пријатеља и дружења. Ово је позив да размислите да ли заиста цените и подржавате људе са којима проводите своје време и, заузврат, да ли вас они цене и подржавају. Ако сте део заједнице или добротворне организације, да ли је то циљ у који заиста верујете? Ова ретроградност је прилика да погледате како ваша пријатељства и платонски односи функционишу.

 Лав

Уран је у транзиту у вашој 10. кући каријере и перцепције јавности, чинећи тренутак погодним за метаморфозу.
Сада је време да преиспитате све страхове или инхибиције које би могле да вас спрече да закорачите у своју моћ. Овај транзит је о вашој сврси и мисији, а питање за вас је 'Да ли ја пружам своју светлост свету?' И охрабрује вас да размислите о томе како бисте то најбоље могли да урадите.

Девица

Спремите се да отворите свој ум или промените своје гледиште. Уран је у вашој деветој кући образовања, мудрости и путовања, што значи да је можда дошло време да сазнате више о теми која вас је одувек занимала, али да можда нећете одвојити време да истражите.
Размислите о улагању времена, новца или труда у стицање нових вештина или увида, било тако што ћете се уписати на неки курс или едукацију, планирати путовање или једноставно прочитати  нову гомилу књига о филозофији, религији или уметности. У сваком случају, имаћете користи од прихватања нове перспективе.

Вага

Ова ретроградност наглашава вашу осму кућу финансија, сексуалности, дугова и инвестиција. Преиспитајте своја уверења у вези са новцем и инвестицијама и откријте како ваш однос према новцу утиче на ваш осећај контроле и сопствене вредности.
Постоји сложен однос између љубави и новца, а Вага то осећа више од било кога, јер је то знак који је веома фокусиран на партнерство, једнакост и равнотежу.Ово је такође одличан тренутак да се помирите са дуговима које дугујете, било буквално или фигуративно, и размислите како бисте могли да их отплатите.

Шкорпија

Ова ретроградност се односи на ваша партнерства, јер се дешава у вашој седмој кући односа. Одвојите мало времена да размислите о томе како су ваше најважније романтичне, платонске или пословне везе повезане са оним ко сте сада и какву улогу играју у вашем животу.
Можда се функција или облик ових веза мора трансформисати како би одговарао вашим будућим плановима. Могло би да дође до неких потреса, јер ретроградност није најбоље време за предузимање акција, зато се држите ако откријете да једна од ваших веза заправо треба да се промени. Искористите овај тренутак да преиспитате зашто и како ваша динамика треба да се промени.

Стрелац

Имате урођену жељу за слободом. Док се Уран креће кроз вашу шесту кућу здравља, добробити и рутине, размислите како бисте могли да унесете неку авантуру у свој свакодневни живот.
Да ли сте се држали идеје да ваш дан мора да почне у цик зоре или да је одмор заправо лењост? Да ли сте одгајани да верујете да је распоред од девет до пет једини прави начин да радите, или да је најбољи начин да будете у форми трчање? Ретроградни Уран је време за трансформисање уверења - посебно оних које сте усвојили од других и које се не поклапају са вашом личношћу - и размислите о томе како да зацртате сопствени пут када је у питању начин на који проводите дане.
Размислите о томе да ли постоје активности и праксе које могу бити већа подршка вашем здрављу и благостању од оних које сада радите.

Јарац

Прихватање игре и забаве можда није ваша ствар, али одметнути Уран који се креће уназад кроз вашу пету кућу креативности, деце и задовољства гура вас да урадите управо то.
Као резултат напорног рада и играња по правилима, можда ћете се осећати угушено у својој тренутној способности самоизражавања — због чега треба да се фокусирате на то како да негујете своје унутрашње дете. Посветите мало времена својој омиљеној креативној потрази (или оној коју сте можда волели као дете) и дозволите себи да се опустите и будете мало опуштенији и разигранији.

Водолија

Овај ретроградни Уран би могао да вас затекне како лечите породичну трауму. Уранов пут се креће кроз вашу четврту кућу дома и породице, тако да ћете можда бити приморани да копате по својим коренима да бисте разумели како су вас порекло и прошлост ваше породице обликовали.
Овај транзит се односи на разумевање да је ваша прича повезана са већим друштвеним структурама. Проведите ово време ослобађајући се свих породичних заврзлама које вам не служе, тако да можете да усмерите своју енергију на то да цените ко ви (и ваши људи) заиста јесте.

Рибе

Ретроградни Уран се креће кроз вашу трећу кућу комуникације и учења. Пошто се ова кућа бави перцепцијом – како видимо ствари и како их комуницирамо – ово је време да разјасните како се осећате пре него што то поделите са другима.
Пробајте да водите дневник и нека то постане део ваше редовне рутине. Добићете извесну јасноћу и увид у своје мисли, као и неку праксу у њиховом организовању, што може бити од помоћи када будете морали да их пренесете другима у будућности.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas