Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
заштите животну средину

Како уклонити флеку ИСЦУРЕЛОГ УЉА из аута са вашег прилаза: Овим спречавате да токсини продру дубље у земљиште

Ослободите се исцурелог уља и досадних мрља са вашег прилаза уз помоћ ових једноставних савета за чишћење

1654176595_car-leak.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Јиммy Аутоблог
Oglas

Исцурело уље је врло токсично и може да продре дубоко у земљиште, а самим тим и у подземне воде! На крају крајева и ружно изгледа када имате црне флеке на вашем прилазу.

Прочитајте још: Једноставни кораци за беспрекорно ПАРАЛЕЛНО ПАРКИРАЊЕ: Више нећете морати да бринете када научите ове кораке (ВИДЕО)

На срећу, мрље од уља можете уклонити са неколико једноставних метода чишћења. Можете га скинути користећи уобичајене производе за домаћинство, као што су сапун за суђе и сода бикарбона. Осим тога, можете наћи производе намењене баш за овај проблем. 

За прилазне путеве на нагибу, почните од највише тачкетако да прљава вода и остаци не би текли преко делова које сте већ очистили. Пазите на биљке около када користите средства за чишћење. 

Запамтите: Уље је запаљиво. Будите пажљиви у чишћењу просутих материја и безбедно одбаците све материјале који су били у контакту са уљем.

Како користити производе за домаћинство за уклањање уља са прилаза?

Уобичајени производи за домаћинство као што су мачји песак, сода бикарбона, сапун за суђе, па чак и детерџент за веш су главни алати за борбу против мрља од уља. Ево како да користите кућне потрепштине да се решите мрља од уља на прилазу.

1) Упијте вишак уља: Почните тако што ћете апсорбовати уље које се налази на површини прилаза. Ултра упијајућа својства мачјег песка чине га идеалним материјалом за овај задатак. Поспите мачји песак преко свеже мрље и пустите да упије уље. Уклоните и баците отпад за мачке. Исперите све преостале остатке водом.
2) Пилинг: Када мачји песак упије вишак уља, добро исперите мрљу пастом од соде бикарбоне и воде, а затим исперите чистом водом. Сода бикарбона је блага алкалија која је ефикасна у растварању прљавштине и масти.
3) Пена и испирање: Формулисан за уклањање масноће, сапун за судове је још једно ефикасно решење за третирање мрља од уља на прилазу. Испрскајте мало сапуна за суђе на мрљу од уља. Очистите мрљу снажном четком. 4) Исперите сапун водом: Понављајте поступак док мрља од уља не избледи.

Како очистити уље са прилаза детерџентом за веш?

Ако имате при руци детерџент за веш у праху испробајте овај метод за третирање мрља од уља на прилазу.

Нанесите детерџент: Поспите детерџент у праху преко изливеног уља. Пажљиво нанесите довољно топле воде преко детерџента за веш да се формира паста.
Рибајте: Трљајте место тврдом најлонском четком око два минута, а затим оставите да одстоји 15 минута.
Испирање: Трљајте место још један минут, а затим исперите детерџент за веш чистом, топлом водом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas