Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Инжењер објаснио: Вожња аутомобила са спуштеним прозорима може представљати додатни трошак - Обратите пажњу

Један стручњак објаснио је на шта треба да обрате пажњу возачи током летње сезоне

1693049185_shutterstock_1293857806.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се возите по топлом дану у свом аутомобилу, сасвим је природно да желите да спустите прозор у нади да ц́ете добити пријатан прохладни поветарац, посебно ако ваш аутомобил нема климу. Међутим, један аутомеханичар је открио зашто би то требало да избегавате, посебно ако желите да уштедите новац.

Просечан возач наводно троши око 200 евра сваког месеца само за одржавање свог возила, тако да је разумљиво да ц́е власници аутомобила желети да смање трошкове када могу. И док многи верују да вожња са спуштеним стаклима не штети, испоставило се да то није увек случај, пише Мирор. 

Аутомобилски инжењер Џош Регис, који је провео 18 година радец́и као механичар, недавно је објаснио зашто не мисли да би возачи требало да возе са спуштеним стаклима, тврдец́и да би то могло да их кошта.

- Када је прозор спуштен, трошите више горива јер терате своје возило да се више бори против отпора ветра. Ваш аутомобил ради јаче трошењем више горива за одржавање исте брзине. Ако користите клима уређај, ваше возило ц́е радити истом брзином и самим тим трошити мање горива - рекао је Џош. 

Уколико нисте љубитељи клима уређаја постоји више начина да природно расхладите свој аутомобил. Пре свега искористите ноћну свежину ако планирате дужу вожњу. Када је температура висока безбедније је да возите ноћу да би вам било пријатније. Такође, редовно проветравајте аутомобил и користите пиродну хладовину. Такође можете да користите заштите надстрешнице, или рефлектујуће сунчане засторе да бисте блокирали сунчеву светлост. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas