Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Заштитите ауто током ЗИМСКОГ ПЕРИОДА: Једну ствар обавезно урадите пре него што падне снег - Избегните скупе поправке

Влага и со могу проузроковати кварове на вашем аутомобилу

1672840762_shutterstock_1492582601.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тренутне јануарске температуре више подсећају на пролеће него на зиму али већ у наредних неколико дана очекује се захлађење и да зима покаже своје зубе. Хладно време, температура испод нуле и снег могу да оштете ваш аутомобил посебно уколико га нисте већ припремили за ове временске услове.

Многим возачима највећи проблем представља со која се посипа по улицама како би се спречило стварање леда на коловозу а који нагриза каросерију посебно по доњим рубним деловима крила.

Како да заштитите свој ауто од корозије и пропадања током зиме?

Воскирање два пута месечно

Како истичу експерти за заштиту аутомобила, тамо где већ постоје чак и најмања оштећења на каросерији или почетак корозије посебно су подложна оштећењима током зиме. Влага и со утицаће да се проблем са рђом прошири и погорша, па вас већ на пролеће очекује скупа поправка.

Прочитајте још: Сваког јутра одвајате пуно времена да скинете ЛЕД СА АУТОМОБИЛА? Средство од ТРИ САСТОЈКА скратиће вам овај процес

Да бисте ово спречили, саветују професионалци, неопходно је урадите воскирање свог четвороточкаша. Воскирање се можете урадити у било којој ауто перионици а можете и сами на овај начин заштити свој ауто уколико имате времена и знате како се то ради. Восак на аутомобилима служи за стварање заштитног омотача око вашег возила, задуженог за заштиту фарбе и спречавање пробијања соли и прљавштина који могу да га оштете.

Према савету експерата за заштиту аутомобила неопходно да воскирате свој аутомобил два пута месечно током зиме посебно уколико желите да он остане без огреботина и оштећења. Воскирање је потребно и након прања аута када се уклоне наслаге прљавштине па со лакше доспева до лима и брже га оштећује. Зато восак у руке или правац прва ауто перионица како бисте пролеће дочекали са неоштећеним аутомобилом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas