Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

3 ЈУТАРЊЕ НАВИКЕ КОЈЕ МОРАТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ДА БИСТЕ СМРШАЛИ: Шта никако не треба да радите одмах након буђења

Према стручњацима ове 3 ствари треба да промените у јутарњој рутини како бисте изгубили килажу.

1713608996_shutterstock_2438028113.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Доручак није само кључ за енергију током целог дана, већ и део исхране на који треба обратити пажњу приликом мршављења. Према стручњацима ово су 3 навике јутарње навике које треба да коригујете ако желите да смршате.

Не прескачите доручак


Боље је доручковати сат времена након буђења, а сат времена пре попити чашу топле воде. Чињеница је да у тренутку буђења ниво кортизола у телу достиже свој врхунац. А ово је важан хормон који је укључен у регулацију метаболизма угљених хидрата. Кортизол активира разградњу глукозе у мишићима и изазива краткотрајну инсулинску резистенцију у ћелијама, па је најбоље доручковати 60 минута након буђења.

Немојте пити кафу одмах након буђења


Испијање кафе на празан стомак може иритирати зид желуца и изазвати бол и горушицу. Такође ће изазвати прекомерно ослобађање кортизола. Резултат је повећан апетит, анксиозност и раздражљивост.

Кафа подстиче лучење желудачног сока у желуцу. Његова главна компонента је хлороводонична киселина, а агресивна је према слузокожи унутрашњих органа. 

За доручак вам је потребан пун тањир, а не залогај с ногу


Морате узети обичну равну плочу за вечеру пречника од 20 до 26 центиметара. Затим га треба визуелно поделити на два дела, а једну од половине - поново на два. Тако добијамо један део од 50% и два од 25%. Већи део тањира је испуњен поврћем, а преостала два су подједнако испуњена протеинском храном и сложеним угљеним хидратима. Стручњаци препоручују да у тањир додате додатну масноћу у виду орашастих плодова или пола авокада, а можете додати и пуномасну павлаку, пише сајт Wдаy.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas