Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Има 57 година и изгледа као да је време стало: Ово је дијета Синди Крафорд

Синди Крафорд је један од симбола деведесетих, а ове године је напунила 57 година

1687510556_1eb2d05265eb6ce5f00d0e8af79649f3ee3e314a.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Својим изгледом може да засени упола млађе жене, а једном приликом је открила како се решава нежељених килограма. Тако је њена мини дијета постала својеврсни хит. А најбоље од свега је то што нема гладовања.

Дакле, Синди Крафорд од како зна за себе одржава оптималну килажу, а ова дијета јој помаже да увек буде у форми, ако се којим случајем деси да се мало занесе са уживањем у "грешним" намирницама.

Најбоље од свега је што нема гладовања и главно је да се у току дана има 5-6 оброка. Сви оброци су у малим порцијама. У супротном, метаболизам се успорава, а тело почиње да складишти масти.

Друго правило је да цела дијета мора да буде уравнотежена: 30 посто протеина, 40 посто угљених хидрата и 30 посто масти.

  • Доручак: пржена јаја, комад тврдог сира (30 г) и комад ражаног хлеба
  • Ужина: зелена јабука, грожђе или воћна салата (150 грама)
  • Ручак: риба или пилеће месо (150 грама) са замрзнутим поврћем, мали комад ражаног хлеба
  • Ужина: наранџа или 30 грама сира
  • Вечера: кувана говедина (150 грама), салата од поврћа (100 грама) са кашиком маслиновог уља, четвртина чаше куваног пасуља

Пре одласка у кревет пије чашу јогурта или кефир са ниским садржајем масти. А када претера у нездравој храни, Синди има још посебнији метод.

Наиме, онда почиње напорно да тренира и примењује дијету две недеље. Током овог периода, она се ослободи додатних килограма, а за недељу дана може да изгуби и до 5 килограма. Како би имала што бољи ефекат, она у том периоду једе ниско-калоричну супу направљену од белог купуса, која се конзумира и до пет пута дневно.

Супа се припрема на води уз додатак шаргарепе, парадајза, паприке, целера, зеленог пасуља, зеленог лука и першуна. Першун нормализује варење и добар је диуретик. Супа не сме да садржи кромпир и друго поврће које је богато угљеним хидратима.

Поред супе, можете додати и свеже воће и поврће, млеко (једном недељно, не више од 250 мл), јогурт (једном недељно не више од 150 мл), смеђи пиринач. Такође можете јести месо (пилетина или ћуретина не више од 150 грама) или рибу (200 г), кувану за пари.

Осим воде, дозвољен и зелени чај и црна кафа без шећера и млека - максимално две шољице дневно.

Током дијете забрањена је конзервирана храна, производи од хлеба и брашна, чоколада, слаткиши, газирана и алкохолна пића.

А када се одлучи за верзију дијете са супом, јеловник изгледа овако:

  • Понедељак: супа, свеже поврће и дијететски јогурт
  • Уторак: супа, свеже воће и јогурт без масти
  • Среда: супа, свеже поврће и воће
  • Четвртак: супа и кувана пилетина
  • Петак: супа, кувана говедина или телетина
  • Субота: супа, свеже поврће (без ограничења) и јогурт са ниским садржајем масти
  • Недеља: супа, свеже поврће и воће (без ограничења)

Пре почетка ове дијете, посаветује се са лекаром!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas