Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДУБАИ ЧОКОЛАДА НА СРПСКИ НАЧИН! Овај рецепт ће вам уштедети много пара

Ниједан производ није тако брзо освојио срца као Дубаи чоколада. За само три године достигла је популарност на глобалном нивоу, а упркос високој цени потражња за њом не јењава.

1748161058_Screenshot-2025-05-25-at-10.10.09AM.png
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од њеног настанка 2021. године, као ручно рађеног производа тридесетосмогодишње предузетнице Сарах Хамоуда, британско-египатског порекла која већ девет година живи у Дубаију, чоколада се допала купцима, па је потражња за њом била већа него што је ова млада жена могла да направи.

 

Рецепт за Дубаи чоколаду

Састојци:
2 кашике несланог путера
230 грама грубо сецкане кадаиф тестенине
80-120 грама грубо исецкане млечне чоколаде
80-120 грама грубо исецкане тамне чоколаде
пола шоље путера од пистаћа
четвртина шоље тахинија (паста од сусама)

 

Припрема:
Отопите путер у великој тигању на средњој температури. Додајте кадаиф и пржите га док не постане тамно златно браон и хрскав. Пазите да не загори. Скините са ватре и оставите да се охлади.

У велику чинију додајте исецкану чоколаду и ставите у микроталасну пећницу на два минута, заустављајући на пола времена да промешате. Чоколада је готова кад је потпуно отопљена и глатка.

У калуп за чоколаде сипајте танак слој отопљене чоколаде у сваки део. Оставите довољно простора у сваком делу калупа. Ставите у фрижидер да се стегне 10 минута.

У великој чинији помешајте тостирани кадаиф, путер од пистаћа и тахини. Добро промешајте да се равномерно сједини.

Извадите калуп са чоколадом из фрижидера и у сваки део сипајте дебео слој смесе са кадаифом, попуњавајући га. Користите кашику да поравнате смесу. Сипајте преосталу отопљену чоколаду преко смесе и равномерно распоредите. Ставите калупе назад у фрижидер на 30 минута до сат времена.
Извадите чоколаде из калупа. Чувајте у фрижидеру и уживајте!
(Курир)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas