Ниједан производ није тако брзо освојио срца као Дубаи чоколада. За само три године достигла је популарност на глобалном нивоу, а упркос високој цени потражња за њом не јењава.
Од њеног настанка 2021. године, као ручно рађеног производа тридесетосмогодишње предузетнице Сарах Хамоуда, британско-египатског порекла која већ девет година живи у Дубаију, чоколада се допала купцима, па је потражња за њом била већа него што је ова млада жена могла да направи.
Рецепт за Дубаи чоколаду
Састојци:
2 кашике несланог путера
230 грама грубо сецкане кадаиф тестенине
80-120 грама грубо исецкане млечне чоколаде
80-120 грама грубо исецкане тамне чоколаде
пола шоље путера од пистаћа
четвртина шоље тахинија (паста од сусама)
Припрема:
Отопите путер у великој тигању на средњој температури. Додајте кадаиф и пржите га док не постане тамно златно браон и хрскав. Пазите да не загори. Скините са ватре и оставите да се охлади.
У велику чинију додајте исецкану чоколаду и ставите у микроталасну пећницу на два минута, заустављајући на пола времена да промешате. Чоколада је готова кад је потпуно отопљена и глатка.
У калуп за чоколаде сипајте танак слој отопљене чоколаде у сваки део. Оставите довољно простора у сваком делу калупа. Ставите у фрижидер да се стегне 10 минута.
У великој чинији помешајте тостирани кадаиф, путер од пистаћа и тахини. Добро промешајте да се равномерно сједини.
Извадите калуп са чоколадом из фрижидера и у сваки део сипајте дебео слој смесе са кадаифом, попуњавајући га. Користите кашику да поравнате смесу. Сипајте преосталу отопљену чоколаду преко смесе и равномерно распоредите. Ставите калупе назад у фрижидер на 30 минута до сат времена.
Извадите чоколаде из калупа. Чувајте у фрижидеру и уживајте!
(Курир)