Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КИФЛИЦЕ КАО ИДЕАЛАН ДОРУЧАК: Два трика за пециво које ће вас одушевити

Код кифлица је најважније да буду укусне, мекане и да их има много, како би задовољила непца свих укућана, али и како би остао који комад за наредних дан или два.

1714283456_393915_kiflice_f.jpg
Фото: Принтскрин
Oglas

Састојци:

  • 1 кг меког брашна
  • 250 мл уља
  • 500 мл млека
  • 1 кесица сувог или коцкица свежег квасца 
  • 3 јаја
  • 3 кашике шећера
  • 2 кашичице соли
  • сусам за посипање

Припрема:

Млеко загрејте да буде млако, додајте шећер и квасац, па оставите да запени. Додајте потом со, два јаја и уље, све сједините, па постепено додајте брашно. Умесите глатко тесто.

Имајте у виду да ће због количине уља тесто бити мекано, али се неће лепити и биће веома захвално за рад.

Оставите тесто да нараста најмање сат времена на топлом.

После тог времена га поделите на два дела у две једнаке јуфке. Једну оставите са стране, а другу развијте у велики, што тањи круг. Исеците на троуглове, па их савијте у кифлице и густо поређајте у подмазани или папиром за печење обложени плех.

Јаје размутите и премажите сваку кифлицу, па обилно поспите сусамом.

Оставите да кифлице надолазе док се рерна греје. Док се пече прва тура, исто урадите са другом половином теста.

Пеците их око 20 минута на 200 степени. Печене их покријте чистом крпом и оставите да се мало охладе, па послужите.

Одличне су и уз слане и уз слатке намазе и додатке.

(Она)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas