Код кифлица је најважније да буду укусне, мекане и да их има много, како би задовољила непца свих укућана, али и како би остао који комад за наредних дан или два.
Састојци:
- 1 кг меког брашна
- 250 мл уља
- 500 мл млека
- 1 кесица сувог или коцкица свежег квасца
- 3 јаја
- 3 кашике шећера
- 2 кашичице соли
- сусам за посипање
Припрема:
Млеко загрејте да буде млако, додајте шећер и квасац, па оставите да запени. Додајте потом со, два јаја и уље, све сједините, па постепено додајте брашно. Умесите глатко тесто.
Имајте у виду да ће због количине уља тесто бити мекано, али се неће лепити и биће веома захвално за рад.
Оставите тесто да нараста најмање сат времена на топлом.
После тог времена га поделите на два дела у две једнаке јуфке. Једну оставите са стране, а другу развијте у велики, што тањи круг. Исеците на троуглове, па их савијте у кифлице и густо поређајте у подмазани или папиром за печење обложени плех.
Јаје размутите и премажите сваку кифлицу, па обилно поспите сусамом.
Оставите да кифлице надолазе док се рерна греје. Док се пече прва тура, исто урадите са другом половином теста.
Пеците их око 20 минута на 200 степени. Печене их покријте чистом крпом и оставите да се мало охладе, па послужите.
Одличне су и уз слане и уз слатке намазе и додатке.
(Она)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ