· · Коментара: 0

Направите ДОМАЋЕ ЈАБУКОВО СИРЋЕ, јер најбоље помаже код ОВИХ здравствених проблема (РЕЦЕПТ)

Добро је имати домаће јабуково сирће при руци.

1632302747_apples-1008880_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Разлика између индустријског и домаћег јабуковог сирћета је толика да је тешко уопште и правити поређења. Основна разлика: домаће јабуково сирће мириши на јабуке, а што се тиче киселине много више подећа на киселији сок од јабуке него на много киселије индустријско сирће. 

Прочитајте још: РЕЦЕПТ за ДОМАЋИ квасац који се сам обнавља! Увек ћете га имати при руци

За шта је добро јабуково сирће?

Јабуково сирће има многобројне предности, a код нас се најчешће користи за мршављење. Ми ћемо вам навести само неколико најважнијих које се односе на здравље. Осим тога, одлично је за све врсте чишћења по кући.

  • Пацијенти са дијабетесом типа 2 који су узимали две супене кашике јабуковог сирћета пре спавања,  ујутру су по резултатима имали побољшање нивоа шећера у крви као и опадање нивоа холестерола и триглицерида, врсте штетне масти.
  • Јабуково сирће помаже у смањењу крвног притиска и помаже људима који пате од алергије, артритиса, хроничне малаксалости, грипа, гихта. Користи се у виду облога и као средство за утрљавање код проширених вена и реуматских болести. Отклања осећај умора, грчеве и болове у мишићима.
  • Употребљава се и у козметичке сврхе, као средство против екцема, за чистије лице, здравију косу, против перути. Саветује се да екцем и оболела места треба мазати јабуковим сирћетом четири пута на дан како би екцем нестао а свраб се ублажила. Како бисте елиминисали перут, направите мешавину једнаких количина воде и сирћета, и умасирајте у кожу главе. Оставите да одстоји 15 до 20 минута, па исперите млаком водом.
  • Јабуковим сирћетом можете истрљати и зубе како бисте их избелели или можете помешати кашику сирћета и чашу воде и користити је као воду за испирање уста.

Фото: Пиксабеј

Рецепт за јабуково сирће

Састојци: 

  • 5 кг органских, непрсканих јабука (није битно које су врсте)
  • 200 гр шећера
  • вода (тек толико да јабуке могу да пливају)

Припрема: 

Опране јабуке добро уситнити, заједно са семенкама и кором. Додати шећер и измешати. Оставити све да одстоји три до четири недеље. Повремено промешати и држати на температури између 18 и 25 степени. Кад проценимо да је готово процедити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.