· · Коментари: 0
КОРИСНО

РЕЦЕПТ за ДОМАЋИ квасац који се сам обнавља! Увек ћете га имати при руци

Спремате колаче, а квасца нема на видику. Рецепт који решава проблем!

1632125570_KvasacDEepo.png
Фото: Депозитфото

Колико пута вам се десило да таман што се спремите да направите омиљену погачу или другу посластицу и схватите да немате квасац у кући. Не брините, не морате да идете до радње из удобности дома, можете га направити и сами и увек бити спремни за омиљене рецепте.

Прочитајте још: Овај састојак сви избегавају кад спремају ТОРТЕ и КОЛАЧЕ, а невероватно је КОРИСТАН

Рецепт за домаћи квасац

Састојци: 

  • 1 шоља брашна
  • 1 шоља млаке воде
  • Већа стаклена тегла или неки суд у коме ћете култивисати квасац. Није пожељно да буде од пластике.
  • 1 кашика шећера

Припрема: 

Помешајте све састојке у глатку масу, покрити газом или фолијом и оставите на топлом, само водите рачуна да није на директној топлоти, јер то убија квасац.

Процес ферментације траје од 3-7 дана у зависности које сте брашно користили и да ли се додали шећер. Готово је када с појаве мехурићи на њему и када осетите познат мирис врења.

За један килограм брашна биће вам потребно око две шоље домаћег квасца.

Ако желите да имате квасац при руци сваког дана, можете у теглу са домаћим квасцем, сваки дан додавати по пола шоље млаке воде и брашна. Тако ћете га хранити сваки дан и имаћете константну производњу. Тада треба да мешате масу након додавања, па користите силиконску или дрвену варјачу. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.