Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОЈВОЂАНСКИ СЛАТКИШ

Не бацајте вишак: Ако вам је остало ПИРЕ КРОМПИРА од ручка, направите ШУФНУДЛЕ (РЕЦЕПТ)

Шуфнудле су традиционални војвођански десерт.

1642252231_sufnudle.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Рецепттура
Oglas

Када за ручак не поједете сав кромпир пире, немојте га бацати већ направите феноменалан слаткиш - шуфнудле.

Састојци:

кромпир пире
1 јаје
мало соли
брашно
1 шоља презле
пола шоље млевених ораха
шећера по жељи
1 ванилин шећер

Прочитајте још: За меру се користи ЧАША, а испрљаћете само ЈЕДНУ ЧИНИЈУ: Мекане ЧОКОЛАДНЕ КОЦКЕ које се спремају за 5 МИНУТА (РЕЦЕПТ)

Припрема:

У кромпир пире додајте јаје и со и толико брашна да добијете мекано тесто које се не лепи. Направити векницу, ножем је исеците на шните, сваку шниту мало брашњавим длановима заоблите и ређајте на тацну посуту брашном.

У дубљу шерпу сипајте  око 2 литре воду,, додајте 1/3 кафене кашике соли и пустите да проври. Када проври, убаците шуфнудле. Лагано варјачом промешајте или продрмајте шерпу, како се тесто не би залепило за дно посуде. Када шуфнудле испливају, готове су. 

Извадите их шупљом кашиком и ставите у цедиљку. Оперите их хладном водом и оставите да се оцеде. За то време спремити презле.

У тигању на лаганој ватри пропржите презле на мало уља. Склоните са ватре и додајте орахе, шећер и ванилин шећер. У тигањ са презлама убаците шуфнудле, свако добро уваљати са свих страна.
Служити топле, по жељи са џемом .

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas