Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САЛАТА

Оброк салата је идеално јело током врелих летњих дана: Тортиља корпице са две врсте меса! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Лаган оброк који ће свима пријати.

1624374279_salata.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ сцрумдиддлиумптиоус
Oglas

Током најврелијих дана, ретко ко мисли на тешка јела. Хранљиве салате су оброк на сваком столу током лета. У комбинацији са белим месом, она ће бити сасвим довољна да бисте били сити.

Ми вам предлажемо укусну салату, другачију од онога што сте до сад правили.

Рецепт за оброк салату

Састојци: 

  • два парчета пилећих груди, средње величине
  • 6 листова сланине
  • 2 авокада
  • 1 клип кукуруза
  • 1 лимун
  • свеж влашац, може и сушени
  • со и бибер
  • 4 кашике маслиновог уља
  • 2 тортиље
  • 6-8 листића качкаваља
  • крем сир (по жељи)

Прочитајте још: Ледени сладолед од ЛУБЕНИЦЕ: Расхладите се уз незабораван укус домаћег сладоледа! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Припрема: 

Исецкајте на коцкице пилеће месо и испржите. 

Испржите сланину.

Авокадо, кукуруз и сланину исецкајте на ситне комадиће и убаците у посуду. Додајте бело месо и ситно исецкан влашац. 

Умутите сок од лимуна, маслиново уље, со и бибер и прелијте салату.

У дубљу тепсију, кружног облика, ставите тортиљу тако да скроз улегне и направи облик корпице. Поређајте листиће сира, па ставите и другу кору тортиље. Испеците тако постављене тортиље у рерни на 200 степени, 7-8 минута.

У хрскаве тортиље сипајте салату и уживајте.

Можете додати преко крем сир и першун.

Пријатно!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas