Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОМИЉЕНА ТОРТА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Направите маркизу по Дијаниној рецептури

Торта у којој уживају сва чула, а и Новаку је била омиљена – маркиза по рецепту Дијане Ђоковић.

1734009144_Foto-Dijana-torta.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин, Профимедиа
Oglas

Новак и Јелена Ђоковић практикују посебан режим исхране, без меса и глутена, а исти програм прате и њихова деца. Међутим, мајка најбољег тенисера света није толико строга и, по сопственом признању, уме да „прекрши правила” када је унуци замоле да им спреми праве палачинке.

Једном приликом Дијана Ђоковић испричала је шта је правила Новаку када је био мали. Као и већина деце, обожавао је разне посластице.

- Најчешће сам му правила бајадере, палачинке, кекс-торту и маркиза торту, њу је обожавао. И не само Ноле, сва три сина су волела слаткише - открила је Дијана једном приликом. Маркиза торта, као што јој и нобл назив каже, води порекло из Француске.

Овај кремасти деликатес врло је једноставан за припрему, а карактеристичан је по богатом укусу и раскошној текстури. Сваки прави сладокусац требало би да зна како се прави. Рецепт за маркиза торту је универзалан, мада, у зависности од жеља и укуса, некад има изузетака од правила.

Маркиза торта - састојци:

2 дл свежег млека
400 г пишкота
250 г маслаца
250 г чоколаде за кување
10 јаја
250 г шећера
250 г слатке павлаке
кашичица рума

Маркиза торта - припрема:

Најпре одвојте жуманца од беланаца. Мутите жуманца миксером док не добијете пенасту смесу. Док мутите, постепено убацујте 125 грама шећера док се све добро не сједини.

Сипајте смесу у шерпицу, кувајте неколико минута, па пред крај убаците чоколаду и рум. Кувајте док не добијете гладак фил.

У међувремену умутите маслац и додајте у смесу.

У другој посуди сједините беланца са преосталим шећером и мутите док не добијете шам. Умешајте га са чоколадним филом.

Пишкоте потопите у млеко како би мало омекшале. Поређајте их на дно округлог калупа пречника 25 цм, преко њих сипајте крем и поравнајте. Пишкоте можете да поређате и уз круг калупа, као ограду.

Одложите у фрижидер. Најбоље би било да одстоји преко ноћи. На крају, умутите слатку павлаку и направите шлаг, па декоришите торту чоколадним мрвицама или сецканим печеним лешницима.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas