Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ ЗАПРАВО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ РУСКУ САЛАТУ: Један састојак је драстично разликује од оне коју ми правимо

По чему се разликује руска салта коју праве Руси, од оне коју смо ми навикли да правимо

1764074612_shutterstock_2259750707-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Руси традиционалну руску салата вињегрет често у шали зову „најрускијом салатом на свету„, веома је популарна широм земље, али и широм бившег Совјетског савеза, а једе се током целе године, али посебно зими, те у рано пролеће и током поста.

Веома је освежавајућа, невероватно богата укусима, а рецепт ће одушевити све оне који воле нешто лаганију храну и оброке без меса.

Потребни састојци:

  • 2 веће цвекле (око 300 грама)
  • 4-5 средњих кромпира
  • 2 средње шаргарепе
  • 5-6 киселих краставчића
  • 1 шоља грашка из конзерве
  • 1 мањи црвени лук (или црни)
  • 5-6 каишика биљног уља
  • ¼-½ кашичице соли
  • кашика белог сирћета (по жељи)
  • прстохват бибера (по жељи)

Припрема руске салате:

Скувати кромпир, шаргарепу, цвеклу. Све исецкати на ситне комаде, додати остале састојке, такође ситно исецкане, зачинити уљем, сирћетом, сољу и бибером по жељи и лагано промешати.

Руси такође врло често у ову салату стављају и кисели купус. Можете га ставити уместо краставаца или заједно са њима. Ако стављате и краставце и купус, нека оба састојка буду у истој размери, а ако стављате само купус издвојите око 300 грама и ситно га исецкајте.

Савети

Уместо грашка можете користити и пасуљ из конзерве.

Можете додати свеж зелениш, то ће салати дати посебан шмек, то може да буде першун, копар или млади лук.

Ако не волите превише киселе салате немојте додавати сирће, оно ће додатно закиселити читав специјалитет.

Цвеклу кувајте одвојено од другог поврћа, јер се кува дуже од кромпира и шаргарепе, а може и да пусти боју и запрља воду. Кромпир ће бити готов од 20 до 30 минута након што вода прокључа, шаргарепа за 30 до 40 минута, а цвекли је потребно најмање сат времена. Ово може да потраје мање или више, у зависности од величине поврћа. Све кувајте опрано, али са кором, а кору огулите тек након што се поврће скува.

Вињегрет салату је најбоље оставити да одстоји неколико сати у фрижидеру, тако ће постати још ароматичнија и укуснија.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas