Ако припремате рецепте за посну славу, пред вама је савршен десет с којим нећете погрешити
Састојци:
- 300 г посног кекса
- 250 г ораха
- 250 г маргарина
- 750 мл посне слатке павлаке
- 100 г шећера у праху + 2 кашике
- 100 г посне чоколаде
- 1 поморанџа
Припрема:
Кекс добро изблендираје са 120 г ораха. У посуди помешајте пола количине млевеног кекса (150 г), као и пола количине млевених ораха (60 г). Додајте пола маргарина (125 г) и 5 кашика посне слатке павлаке. Добро сједините смесу, а округли калуп науљите и обложите пек папиром (ивице и дно). Сипајте смесу унутра и лепо поравнајте и утисните.
Преосталу слатку павлаку умутите са шећером у праху. У посуди помешајте преостали маргарин (125 г) и додајте шећер у праху (2 кашике) и истопљену чоколаду. Добро сједините миксером, па сипајте сок од поморанџе и рендану кору, као и пола количине умућене слатке павлаке. Добро сједините. Додајте пресотале орахе (60 г) и кекс (150 г). Опет промешајте и сипајте преко кекса и поравнајте. Затим сипајте преосталу умућену слатку павлаку и поравнајте.
(Стил)