Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОРТЕ

Божићна трпеза заслужује добру торту: РЕФОРМА од 5 састојака (РЕЦЕПТ)

Чувена торта реформа захтева мало више пажње и умећа, али њен укус довољна је награда за труд!

1609423654_reforma.jpg
Oglas

Најбоље торте праве се од најмање састојака, а такав је случај и са "реформом". Ипак, потребно је стрпљење, добра припрема и сигурна рука.

Прочитајте још: Корак по корак: Направите са децом кућицу од медењака! (ФОТО)

Састојци:

Сок од мандарина
Соком од мандарина можете да поквасите кору, биће укуснија!
  • 10 јаја
  • 300 грама ораха
  • 20 кашика шећера
  • 150 грама црне чоколаде
  • 250 грама бутера

Припрема коре:

Десет жуманаца убаците у мању шерпу да их кувате на пари, а десет беланаца у посуду у којој ћете их измутити за крем.

Прво уљкучите рерну, па раздвојте жуманца

Укључите рерну и плех обложите пек-папиром, Беланца измутите миксером и када полако додајте шећер. Када се лепо умуте беланца почните да додајете кашиком орахе. Искључите миксер и полако варјачом измутите орахе са беланцима и шећером. Мешајте подизањем одоздо ка горе. Сипајте у плех, кашиком изравните површину и ставите у загрејану рерну да се пече.

Реформа се прави без брашна Фото: А. М.

Кора се пече најмање 20 минута на 180 степени, али знаћете да је готово када промени боју. Тада чачкалицом прободите тесто, па ако је врх влажан - покријте кору и пеците је још мало. Извадите кору, пресеците на пола и покријте чистом крпом да се охлади.

Припрема крема:

У шерпицу у којој су жумаца сипајте 10 кашика шећера и ставите је у дубљу шерпу у којој је вода. Укључите ринглу и мешајте жуманца полако и непрестано. Мала шерпа не сме да буде ослоњена на дно велике него на ручке. Знаћете да је крем готов када почне да се згушњава, мења боју у светлију. Тада додајте отопљену чоколаду и мешајте да се сједини.

Прочитајте још: Ове ТОРТИЦЕ су претеча капкејкова, укусније су и здравије! Треба вам само ЧАША (ФОТО)

Склоните крем са паре и убаците бутер. Мешајте док се не сједини. Оставите да се охлади.

Када се охладе и кора и крем можете да филујете торту. Реформа се не једе истог дана, него тек сутрадан када се стегне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas