Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕДЛОГ ЗА СЛАВСКЕ КОЛАЧЕ ЗА МИТРОВДАН: Прелепи бели троуглићи са брусницама готови за 20 минута (РЕЦЕПТ)

Направите беле троуглиће са брусницама и изненадите госте за овај Митровдан.

1762438274_shutterstock_393750640.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Митровдан је време када се славски сто пуни не само традиционалним јелима, већ и посебним колачима који ће одушевити све укућане и госте. Ако тражите једноставан, брз и укусан десерт, ови бели троуглићи са брусницама су прави избор. Без печења, са хрскавом белом чоколадом и освежавајућим брусницама, савршено се уклапају у славску трпезу, а можете их и декорисати по свом укусу.

Састојци:

За кору:

400 г млевеног кекса
200 г путера (или маргарина)
1 конзерва (око 395 г) кондензованог млека
2 штангле беле чоколаде
100 г кокосовог брашна 
100 г сувих брусница (може се заменити сувим воћем по жељи: кајсије, грожђе, микс воћа)

За прелив:

100 г беле чоколаде
по избору малине, шарене мрвице, сецкани пистаћи итд.

Припрема:

1. корак: Уситните кекс

Кекс ставите у сецкалицу или кесу и изгњечите ваљком док не добијете фине мрвице.

2. корак: Припремите чоколадну смесу

У шерпи на лаганој ватри истопите путер, кондензовано млеко и белу чоколаду, стално мешајући да се не залепи или загори.

3. корак: Спојите састојке

У велику посуду ставите млевени кекс, кокос и бруснице. Прелијте топлом смесом и добро промешајте док се сви састојци не сједине.

Замена за кокос?

Ако не ви или ваши гости не волите кокос, замените га са истом количином млевеног кекса.

4. корак: Обложите калуп

Калуп обложите папиром за печење, пренесите смесу у њега и равномерно распоредите, лагано притискајући ка дну.

5. корак: Додајте прелив

Истопите белу чоколаду и премажите преко смесе. За декорцију можете помешати малу количину беле чоколаде са малинама и правити линије или кругове по врху користећи чачкалицу. Друга опција је да по чоколади поспете шарене мрвице или сецкане пистаће.

6. корак: Хлађење

Оставите у фрижидеру неколико сати или преко ноћи док се добро не стегне.

7. корак: Сечење и послуживање

Извадите из калупа, уклоните папир и сеците на троуглиће или штанглице.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas