Направите беле троуглиће са брусницама и изненадите госте за овај Митровдан.
Митровдан је време када се славски сто пуни не само традиционалним јелима, већ и посебним колачима који ће одушевити све укућане и госте. Ако тражите једноставан, брз и укусан десерт, ови бели троуглићи са брусницама су прави избор. Без печења, са хрскавом белом чоколадом и освежавајућим брусницама, савршено се уклапају у славску трпезу, а можете их и декорисати по свом укусу.
Састојци:
За кору:
400 г млевеног кекса
200 г путера (или маргарина)
1 конзерва (око 395 г) кондензованог млека
2 штангле беле чоколаде
100 г кокосовог брашна
100 г сувих брусница (може се заменити сувим воћем по жељи: кајсије, грожђе, микс воћа)
За прелив:
100 г беле чоколаде
по избору малине, шарене мрвице, сецкани пистаћи итд.
Припрема:
1. корак: Уситните кекс
Кекс ставите у сецкалицу или кесу и изгњечите ваљком док не добијете фине мрвице.
2. корак: Припремите чоколадну смесу
У шерпи на лаганој ватри истопите путер, кондензовано млеко и белу чоколаду, стално мешајући да се не залепи или загори.
3. корак: Спојите састојке
У велику посуду ставите млевени кекс, кокос и бруснице. Прелијте топлом смесом и добро промешајте док се сви састојци не сједине.
Замена за кокос?
Ако не ви или ваши гости не волите кокос, замените га са истом количином млевеног кекса.
4. корак: Обложите калуп
Калуп обложите папиром за печење, пренесите смесу у њега и равномерно распоредите, лагано притискајући ка дну.
5. корак: Додајте прелив
Истопите белу чоколаду и премажите преко смесе. За декорцију можете помешати малу количину беле чоколаде са малинама и правити линије или кругове по врху користећи чачкалицу. Друга опција је да по чоколади поспете шарене мрвице или сецкане пистаће.
6. корак: Хлађење
Оставите у фрижидеру неколико сати или преко ноћи док се добро не стегне.
7. корак: Сечење и послуживање
Извадите из калупа, уклоните папир и сеците на троуглиће или штанглице.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ