Oglas
· · Komentari: 0

PREDLOG ZA SLAVSKE KOLAČE ZA MITROVDAN: Prelepi beli trouglići sa brusnicama gotovi za 20 minuta (RECEPT)

Napravite bele trougliće sa brusnicama i iznenadite goste za ovaj Mitrovdan.

1762438274_shutterstock_393750640.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Mitrovdan je vreme kada se slavski sto puni ne samo tradicionalnim jelima, već i posebnim kolačima koji će oduševiti sve ukućane i goste. Ako tražite jednostavan, brz i ukusan desert, ovi beli trouglići sa brusnicama su pravi izbor. Bez pečenja, sa hrskavom belom čokoladom i osvežavajućim brusnicama, savršeno se uklapaju u slavsku trpezu, a možete ih i dekorisati po svom ukusu.

Sastojci:

Za koru:

400 g mlevenog keksa
200 g putera (ili margarina)
1 konzerva (oko 395 g) kondenzovanog mleka
2 štangle bele čokolade
100 g kokosovog brašna 
100 g suvih brusnica (može se zameniti suvim voćem po želji: kajsije, grožđe, miks voća)

Za preliv:

100 g bele čokolade
po izboru maline, šarene mrvice, seckani pistaći itd.

Priprema:

1. korak: Usitnite keks

Keks stavite u seckalicu ili kesu i izgnječite valjkom dok ne dobijete fine mrvice.

2. korak: Pripremite čokoladnu smesu

U šerpi na laganoj vatri istopite puter, kondenzovano mleko i belu čokoladu, stalno mešajući da se ne zalepi ili zagori.

3. korak: Spojite sastojke

U veliku posudu stavite mleveni keks, kokos i brusnice. Prelijte toplom smesom i dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Zamena za kokos?

Ako ne vi ili vaši gosti ne volite kokos, zamenite ga sa istom količinom mlevenog keksa.

4. korak: Obložite kalup

Kalup obložite papirom za pečenje, prenesite smesu u njega i ravnomerno rasporedite, lagano pritiskajući ka dnu.

5. korak: Dodajte preliv

Istopite belu čokoladu i premažite preko smese. Za dekorciju možete pomešati malu količinu bele čokolade sa malinama i praviti linije ili krugove po vrhu koristeći čačkalicu. Druga opcija je da po čokoladi pospete šarene mrvice ili seckane pistaće.

6. korak: Hlađenje

Ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći dok se dobro ne stegne.

7. korak: Sečenje i posluživanje

Izvadite iz kalupa, uklonite papir i secite na trougliće ili štanglice.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas