Најбољи српски кошаркаш и вишеструки МВП НБА лиге Никола Јокић говорио је о томе да му је паприкаш омиљено јело те да га радо спрема и једе
Домаћа јела свима нам прирасту срцу још у детињству те их и као одрасли веома често једемо и спремамо. Војводина је тако права ризница одличних сланиша и слаткиша. Најбољем српском и светском кошаркашу Николи Јокићу омиљено јело управо је оно које долази из Војводине, а то је паприкаш.
Ево како да и ви сами припремите паприкаш у свом дому.
Паприкаш - састојци:
1 домаћа сушена кобасица или месо по зељи
1.5 кг. кромпира-црвеног
2 комада ловоровог листа
3 велика црна лука
со, вегета
1 кашика црвене слатке млевене паприке
1 парадајз
1 паприка
вода
Паприкаш - припрема:
Црни лук исецкати ситно, у шерпу улити толико уља да можемо издинстати лук. Поклопимо и издинстамо, пре него што је лук сасвим омекшао убацимо на комаде исечену суву кобасицу. Поклопимо и динстамо још неко време. Након тога, додамо црвену млевену слатку паприку и пропржимо је пар минута, додамо со, вегету, може и мало бибера ко воли, ловоров лист. Кромпир оперемо и исечемо на уздужне дебље троуглове. Додамо и њега, налијемо воде толико да огрезне кромпир.
Убацимо цео опран парадајз и једну паприку. Промешамо и сад оно највазније! Јако је битно да се паприкаш крчка на тихој ватри све док се не скува. Не сме се мешати, само по потреби протрести. Десетак минута пред крај кувања оставити мало отклопљено како би сувишна вода одврила и да би остала само густа чорба.
(Цоолинарика)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ