Сатараш за пост на уљу је здраво, једноставно и укусно јело које можете да зачините по жељи.
Састојци:
5 паприка бабура
5 главица црног лука
850 г пелата
бибер по укусу
мало уља
1 кашичица мешавине сувих зачина
на врх кашичице шећера
За пиринач:
300 г пиринча
уље
2 кашичице мешавине сувих зачина
Припрема:
За овај сатараш прво очистите и исецкајте лук на коцкице, а након тога очистите паприку и исецкајте је на траке. Пропржите лук на мало уља и са мрвицом шећера. Када лук пожути додајте паприку коју сте исецкали и мешавину сувих зачина.
Паприка ће да пусти мало воде, динстајте, а затим додајте пелат. Динстајте док не испари течност и на крају побиберите. Након тога припремите пиринач, тако што ћете да загрејете мало уља у тигању и пржите пиринач пар минута.
Када почне да мења боју додајте мешавину сувих зачина и прелијте водом, да буде мало изнад пиринча. Кувајте на лаганој ватри. Након тога умешајте у сатараш и све помешајте.
Уживајте!
(Информер)