Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за традиционални ПРЕБРАНАЦ: Тајна је у једном састојку који ће му дати невероватан укус

Одличан избор за Бадње вече

1704540787_shutterstock_629461178--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сигурни смо да је већина вас љубитељ овог специјалитета који може бити главно јело, али и прилог, и зато са великим задовољством са вама делимо рецепт за овај савршен посни рецепт.

Пребранац је незаобилазан на трпези за Бадње вече, али један тајни састојак пребранцу даје најлепши могући укус. Ако га овако спремите, биће то најукуснији пребранац који сте икада скували и више га никада нећете спремати другачије. У питању је јефтин а моћан зачин.

Пребранац - састојци:

500 г белог пасуља
2 шаргарепе
на врх ножа соде бикарбоне
по жељи сувог биљног зачина
6-7 главица црног лук
1,5 кашика млевене црвене паприке
1 кашичица бибера
једна кашићица димљене млевене црвене паприке

Пребранац - припрема:

Пасуљ ставите у лонац и налите водом, па оставите да преноћи. Сутрадан процедите воду и налите са другом водом, додајте очишћену и исецкану шаргарепу на колутове и соду бикарбону, па ставите да се кува. Скуван пасуљ по жељи зачините сувим биљним зачином. Лук очистите и исецкајте у сецку, затим га издинстајте на мало уља док не постане стакласт. Издинстан лук сипајте у пекач, поспите млевеном црвеном паприком и бибером, додајте лорбер и димљену паприку, а затим додајте и скуван пасуљ. Све добро промешајте варјачом и убаците у загрејану рерну на 200 степени да се запече око један сат.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas