Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Риба из рерне готова за 20 минута: Идеалан рецепт за БАДЊЕ ВЕЧЕ

Приближава се Бадње вече, а у току је и Божићни пост, па ако желите да обогатите вашу трпезу преукусним јелом наш предлог је риба из рерне

1672741214_shutterstock_726397495.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Једноставно се прави, можемо да кажемо да је најтежи посао да се очисти, а ни то није много компликовано. Можете да користити и морску и речну, а прелив који иде на крају даје потпуно другачији укус. Свима ће се свидети, а служите са кромпир салатом или бареним поврћем.  

Састојци: 

  • риба по жељи 
  • бели лук 
  • лимун
  • першун
  • мирођија

За прелив: 

  • путер
  • бели лук 
  • мирођија

Прочитајте још: ЗДРАВЕ ПАЛАЧИНКЕ: Од само 2 састојка направите посластицу или цео доручак (РЕЦЕПТ)

Припрема:

Рибу очистите изнутра и споља, али не скидајте главу и реп. Засеците је са обе стране на три места. Унутра је напуните крупније сецканим белим луком, лимуном, мирођијом и першуном. Завежите је кухињским концем и ставите на плех. Прелијте маслиновим уљем, посолите и побиберите, па лепо утрљајте. Окрените на другу страну и поновите поступак. Пеците 20 минута на 200°Ц. Оставите да одмори 5 минута. У шерпи истопите путер и додајте ситно сецкани бели лук. После 5-10 минута склоните са шпорета и додајте сецкану мирођију. Промешајте. Скините конац и богато прелијте рибу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas