Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Слана лења пита према ПОРТУГАЛСКОМ РЕЦЕПТУ: За ужину или лагани ручак

Ова слана лења пита по португалском рецепту спаја богатство укуса у сваком залогају – маслине, моцарела, шунка, кукуруз и кувана јаја чине је савршеним избором за доручак, ужину или лагани ручак.

1756470130_shutterstock_292302533.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Тесто је једноставно за припрему и излива се у плех, а пуњење је сочно и ароматично. Свака кришка пружа брзи и укусан оброк без компликованог слагања кора.

Основне информације

  • Кухиња: Португалска
  • Тип јела: Слана пита
  • Порције/Количина: 8–10 порција
  • Укупно време припреме: око 1 сат
  • Тежина: Средње

Састојци:

За пуњење:

  • пола шоље маслина
  • Ситно сецкани влашац по укусу
  • пола главице црног лука
  • 150 г моцареле
  • 150 г шунке
  • пола конзерве кукуруза 
  • 4 кувана јајета

За тесто:

  • 5 јаја
  • Со по укусу
  • 1 шоља (240 мл) уља
  • 500 мл пуномасног млека
  • 50 г пармезана
  • 3,5 шоље брашна 
  • пола кашичице млевеног црног бибера
  • 2 кашике прашка за пециво

Припрема:

Припремите пуњење

Ситно насецкајте маслине, влашац и црни лук. Исецкајте моцарелу и шунку на коцкице. Кувана јаја насецкајте. Помешајте све састојке у великој посуди и оставите са стране.

Припремите тесто

Умутите јаја са сољу и уљем, додајте млеко и пармезан, па добро сједините. Умешајте брашно, бибер и прашак за пециво док не добијете глатку смесу.

Саставите питу

Сипајте половину смесе за тесто у плех обложен папиром за печење. Распоредите надев па прелијте остатком смесе за тесто. 

Пеците

Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц око 40–45 минута, док пита не добије златно-смеђу боју и не буде чврста на додир. Оставите да се мало охлади, исечите на кришке и послужите као топао или млак залогај.

Пријатно!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas