Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ускрс

СЛАТКИ УСКРС: Лагана торта са лимуном ГОТОВА ЗА ТИЛИ ЧАС

Овај чудесно једноставан рецепт за торту од лимуна је супер брз за припрему и савршен је за спремање са децом

1649675939_cake-83033_1280.jpg
Пхото:Пиxабаy
Oglas

По овом рецепту се прави векна од лимуна, али ако желите да направите торту са лимуном у другачијем облику, испробајте наш калкулатор за колаче.

Састојци

  • 225г несланог путера, омекшаног, плус додатак за подмазивање
  • 225г шећера
  • 4 јаја 
  • 225г брашна за самоподизање
  • 1 лимун, кора и сок без воска
  • 85г шећера у праху

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Метод

  1. Загрејте рерну на 180ц/160ц.
  2. Подмажите калуп за векне са мало путера и обложите папиром за печење.
  3. Преостали путер и шећер убаците у процесор за храну и миксајте неколико секунди. Додајте јаја једно по једно, мешајући након сваког додавања.
  4. Додајте брашно и лимунову корицу и мешајте док не постане глатка.
  5. Сипајте тесто у обложен калуп за печење, поравнајте горњи део задњом страном кашике и пеците 50–55 минута.
  6. У међувремену, помешајте лимунов сок и шећер у праху. Када се колач мало охлади, направите рупе на врху помоћу ражњић штапића, штапића за јело или парчета сирових шпагета.
  7. Прелијте глазуром, оставите неколико минута и послужите.
  8. По избору можете посути и украсне, јестиве мрвице, није обавезно.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas