Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СЛАВСКA ПОГАЧA ЗА СВЕТОГ ЈОВАНА! Колач који ће засенити целу трпезу (РЕЦЕПТ)

Свети Јован се ближи, а домаћице широм Србије већ размишљају о томе како да њихова слава буде савршена.

1736943097_26622599ad30ef77bbe096303dfb664d0aedd5fd.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Централни део сваке славске трпезе је погача, а ове године можете припремити свечану погачу која ће одушевити све.

Свети Јован, једна од најчешћих слава у нашим домовима, обележава се следећег понедељка, и свака домаћица већ планира како да припреми свечану трпезу.

Централни део сваког славског стола је, наравно, славски колач. Иако припрема може деловати захтевно, уз пажљиво праћење корака, можете направити колач који ће изгледом и укусом задивити све госте.

Ове године, предлажемо да испробате свечану погачу - модернији приступ традиционалном славском колачу, који ће унети посебан шарм вашој прослави.

Састојци:

  • 1 коцка свежег квасца
  • 500 мл млека
  • 2-3 кашике јогурта
  • 4 јајета
  • 1 кашика соли
  • 1 кашика шећера
  • 50 мл уља
  • 1 кашика сирћета
  • 100 г путера
  • око 1 кг брашна

Припрема:

У посуду сипајте топло млеко и шећер, па издробите квасац. Оставите да нарасте неких 10 минута, па када се активира сипајте јогурт, 2 јајета и 2 беланцета, уље и сирће. Лепо сједините, па додајте просејано брашно са прашком за пециво. Умесите тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 2 сата.

Поделите тесто на 3 једнака дела. Сваки део развуците, премажите истопљеним путером и ређајте једно преко другог. И последње тесто премажите путером. Затим исеците ивице, па уролајте. Исеците крајеве ролата, па спојите ивице да добијете круг са рупом у средини. Пресеците на 4 места, па исеците мале траке. Сваку другу савијте ка унутра. Крајеве ролата које сте исекли ставите у средину.

Пребаците у тепсију обложену пек папиром. Покријте провдиом фолијом и оставите да одстоји још пола сата, а затим премажите умућеним жуманцима. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 40-50 минута. Славски колач премажите истопљеним путером.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas