Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШНИЦЛЕ ОД ТИКВИЦА: Унесите потребне витамине и минерали и уживајте у преукусном оброку (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Тиквице су изванредан извор витамина Ц, магнезијума, витамина А, калијума, влакана, фосфора, бакра и витамина Б2

1714465539_Foto-bakina-kuhinja-tikvice.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Тиквице повољно утичу на целокупно здравље  нашег организма и треба их користити док су младе у прилеће и унети га у наш организам на најздравији начин, а из бакине кухиње нам стиже предлог за оброк који је укусан и здрав.

Шницле од тиквица - састојци:

2 средње младе тиквице
3 јаја
100 гр сусама
2 кашике киселе павлаке
100 гр брашна
1 кашичица слатке паприке
4 чена белог лука
со, уље

Шницле од тиквица - припрема:

Тиквице огулити и исећи на дебље косе комаде и посолити. Оставити да стоји у соли 15 минута, па оцедити. Бели лук издробити, посолити и сипати две кашике воде и то нека стоји 15 минута. На фолију сипати брашно и паприку, па измешати.  

Презле и сусам помешати и сипати на фолију поред брашна. У чинију измутити јаја, мало уља и павлаку да буде густа маса. 

Оцедити тиквице, додати оцеђен бели лук и рукама изједначити. Сваки комад тиквице панирати следећим редом: брашно, јаја, презле и сусам и ређати у подмазан плех или обложен пек папиром.

Пећи на 220 степени Ц 30 минута да лепо порумени. Служити топло као прилог или самостално јело.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas