Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СТАРИНСКИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА: Рецепт који ће вас оборити с ногу

Испобајте рецепт за колач са јабукама припремљен на посебан начин

1707392649_Foto-Shuttertcok-pita-sa-jabukama.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Ово је старински рецепт за сочан колач од јабука који ће бити готов за трен. Осим тога све састојке вероватно већ имате у кухињи.

Сви који су добили овај рецепт мислили су да је у питању грешка. Ипак, на крају приче вас чека колач са којим нема грешке. Чак и да сте први пут решили да опробате ваше кулинарске способности, имаћете савршен слаткиш за сваки дан.

Рецепт за колач је јако једноставан и брз, највише времена ћете потрошити на рендање јабука, све остало је „пиеце оф цаке“.

Потребно је:

Суви састојци:

2 шољице ( 2 дцл) брашна

2 шољице гриза

1 прашак за пециво

1 шољица шећера

1 ванил шећер

Састојци за фил:

1 – 1.5 кг јабука

1 ванил шећер

цимет 0.5 гр

шољица шећера

150 г маслаца

Припрема:

Помешајте брашно и прашак за пециво и додајте гриз. Све поделите на 3 једнака дела. Рендане јабуке помешајте са шећером, ванилин шећером и циметом и поделите на 2 једнака дела. Рерну загрејте на 180 ºЦ.

Подмажите плех и почните са ређањем, први слој сувих састојака поравнајте кашиком, па додајте половину јабука, мало утисните кашиком, затим сипајте други слој сувих састојака, поравнајте, додајте остатак јабука, мало их утисните кашиком, па преко сипајте трећи слој сувих састојака.

Нарендајте маслац преко колача и пеците око 45 минута.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas