Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИЛАГОЂАВАЊЕ

Исхрана за ХЛАДНО ВРЕМЕ: Можете да се опустите

Правилна исхрана представља изазов током целе године, а посебно када дође хладно време.

1604393158_Depositphotos_44686565_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Свима нам је ипак добро познато да је тада време за топлу супу и калоричну храну, јер прославе празника, као и журке до Нове године и после ње, пуне су сласне хране, али би требало направити баланс.

Околина нам додатно убацује нова искушења када нас нуди различитим грицкалицама, у жељи да све подели са нама. Зато и не изненађује што се хранимо како не би требало и што се већина нас угоји када је хладно време. Срећом, и даље можете да правите здраве изборе, и то тако што ћете бити пажљиви са храном.

Прочитајте још: Добра је, али не увек: Ситуације у којима СОДУ БИКАРБОНУ треба избегавати

Припрема оброка за грицкање
Планирање оброка је важно за успешну и здраву исхрану. Тако би било добро да се одлучите за неколико врсти грицкалица у којима уживате и да их узимате повремено, да једете редовно како бисте избегли неке нездраве одлуке, да испланирате ужину, па и да увек имате у близини неколико опција за грицкање. Ови планови су пожељни и када је топло, и када је хладно време, али су од веће помоћи током јесени и зиме.

Размислите о величинама порција

Иако контрола порција не звучи толико занимљиво, то је најбоља опција уз коју можете да узмете парче торте или колача без икакве бриге. Свакако, није реално да се лишавате посластица све време, тако да је контрола порција основни савет како би требало да се хранимо у свако доба, посебно када је хладно.

Направите изборе који ће побољшати ваше здравље.

Прочитајте још: Изазов за све: Начини да једете више зеленог ВОЋА и ПОВРЋА

Направите план за препуштање храни

Од остатака торти са празничних весеља до укусних посластица од комшија, јесен и зима су постали време за опуштање у храни. Међутим, срљање у хладно време без плана како да поднесете ова препуштања јесте рецепт за потенцијалну катастрофу. Уместо тога, било би добро да знамо унапред када или шта ћемо јести, као што би требало да увек планирамо.

Један начин да ово урадите јесте да изаберете одређено време или празнике за опуштање са храном када је хладно време. Можете направити и листу омиљених посластица, па јести само њих. Без обзира на то како одлучите то да радите, план ће вам помоћи да направите изборе којима ћете побољшати своје здравље.

Фото: Депосит

Прихватите здраву храну за хладно време

Мноштво хране за хладно време је добра, здрава опција. Супе са месом, тикве и гриловано поврће увек су добар начин да се угрејете док и даље једете здраво. Наравно, требало би да се хранимо и јелима попут пилеће супе са резанцима или печења са поврћем.

Током јесени и зиме можете мало да се опустите.

Прочитајте још: Да ли сте чули за КУПУС ДИЈЕТУ? Траје САМО 7 ДАНА, резултати се виде ОДМАХ, а губи се ПЕТ килограма

Као и увек, тако и када је хладно време, требало би да једемо све што нам се једе. Ипак, током јесени и зиме је чак и пожељно да се мало опустимо, како бисмо остали здрави и јаки.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas