Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта треба да урадите како се КИСЕЛИ КУПУС не би покварио? Три ствари кључне

Сада киселимо купус како бисмо током зиме могли да припремамо разна јела од овог поврћа

1700133974_26560a3cbe5900db18cc5f6d18d698435b4c6845.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Од киселог купуса се праве неки од познатих специјалитета, као што су сарме, подварак... Већ смо писали како можете да га укислелите на најједноставнији начин, али смо такође писали и како да укиселите купус за само 48 сати. Данас вас саветујемо како да се кисели купус не покавари, а за то је битно да испратите пар корака. 

Када киселите купус битно је да изаберете праву посуду. Најпогодније су глинене, дрвене или стаклене посуде, а не препоручује се употреба металних или пластичних јер могу да оксидирају. Посуде у којима ћете киселити купус морају да буду суве и чисте, па их пре употребе исперите топлом водом, содом бикарбоном и сирћетом. Добро их осушите и пазите да посуде немају пукотине или огреботине. У очишћене посуде поређајте купус и прелијте расолом тако да га скроз покрије. Пре него што затворите посуду у кисели купус додајте мало шећера или меда, јер ће ова два састојка помоћи у очувању киселости и побољаће укус купусу.

Како би се купус укиселио и како се не би покварио битно је да га чувате на добром месту, а ова 3 услова су посебно важна. 

Температура

Оптимална температура за чување киселог купуса је 0-5 степени Целзијуса. На вишим температурама купус може да се превише укисели или осуши. На нижим температурама купус може да се смрзне или изгуби својства.

Осветљење

Кисели купус је боље чувати на тамном месту, јер светлост може покварити његову боју и укус. Не чувајте купус на директној сунчевој светлости или близу извора вештачке светлости.

Влажност

Киселом купусу је потребна довољна количина влаге. Не складиштите купус на сувим или проветреним местима. Такође морате периодично да проверавате ниво сланог раствора у посудама и додајте га ако је потребно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas