Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАМИРНИЦЕ КОЈЕ МОЖЕТЕ ЈЕСТИ КОЛИКО ГОД ПОЖЕЛИТЕ: Уз њих ћете лакше смршати, а организам ће добити витамине и влакна

Конзумација само пола свежег грејпа пре оброка повезана је са приметним губитком тежине

1715594650_shutterstock_1917215645.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

У овом делу године на нама је све мање одеће, а приближавају се и дани кад ћемо се морати разголитити на плажи, чега се они који имају вишак килограма ужасавају. Мршављење се понекад чини као прича без краја... Али, на срећу, постоје намирнице које имају мало калорија и које можете јести колико год желите а да се не дебљате...

Лубеница Поједете ли кришку исечене лубенице, добићете само 46 калорија, а пуна је воде која ће вас заситити. Богата је антиоксидансима, попут витамина Ц. Лубеница је одлична опција након вежбања јер се лако вари због мало влакана, а хидрира и осигурава електролит калијум, који се губи знојењем.

Јабуке Велика јабука има око 148 калорија и пет грама влакана, који успоравају брзину којом храна напушта желудац, што вас дуже држи ситима. Треба их добро сажвакати, што траје, па мозак спорије схвата да сте сити. Ова воћка садржи полифеноле, који спречавају скупљање масноће на стомаку.

Кокице Када вас ухвати жеља за грицкалицама, кокице су идеалан избор. Имају само 31 калорију по шољи, један грам протеина и грам влакана. Избегавајте оне куповне с карамелом, маслацем или сиром, као и оне направљене с много уља јер су висококалоричне.

Малине Шоља малина додаће вам само 78 калорија, што их чини идеалним међуоброком или додатком грчком јогурту или овсеној каши. У тој порцији добијате 10 г влакана и два грама протеина, осигуравате довољне количине витамина Ц, мангана и витамина К. Богата количина влакана ће задовољити глад и одржати здраву микрофлору у цревима.

Парадајз Један парадајз има 22 калорије, грам протеина и скоро два грама влакана. Има мало или нимало масти и пун је калијума, витамина К, витамина Ц и фолата, а састоји се од 95 одсто воде.

Овас Једна шоља овсене каше има око 134 калорије, пет грама протеина и пет грама влакана, а одличан је извор цинка, магнезијума, фосфора и тијамина. Кувани овас подстиче осећај ситости, а додавањем воћа претвара се у идеалан оброк.

Бундева Једна шоља бундеве осигурава 200 одсто ваших дневних потреба за витамином А, а обилује и довољним количинама витамина К, бакра, витамина Е, гвожђа, магнезијума, витамина Б и витамина Ц.

Леблебија Увођење махунарки у исхрану помаже у избегавању гојазности. Једна шољица леблебије има 210 калорија, 11 г протеина и 10 г влакана. Богат је протеинима, витаминима Б, гвожђем, фосфором и незасићеним мастима. Бирајте онај неслани у конзерви или га, ако је слан, исперите водом.

Грејпфрут У овој воћки има 74 калорије и три грама влакана. Само један комад покрива пола дневних потреба за витамином Ц. Конзумација само пола свежег грејпа пре оброка повезана је са приметним губитком тежине.

 

Броколи Поврће без скроба треба да буде први избор кад желите да напуните желудац с мало калорија. Пун је хранљивих материја, влакана и воде. Једна шољица садржи девет калорија - 100 г броколија садржи 22 калорије, три грама протеина и три грама влакана.

Спанаћ Пола килограма спанаћа има 78 калорија, 10 г протеина и око осам грама влакана. Конзумација хране богате влакнима помаже у сагоревању више калорија само кроз пробаву

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas